NRK Meny
Normal

Lik fra AirAsia-fly hadde flytevest på

Ett av likene som er hentet opp etter AirAsia-flyulykken, var iført flytevest, opplyser indonesiske letemannskaper.

Mulige vrakrester fra AirAsia

FANT VRAKRESTER: En rekke gjenstander ble observert i havet i nærheten av der flyet forsvant.

Foto: BAY ISMOYO / Afp

– Onsdag morgen hentet vi opp til sammen fire lik, og ett av dem var iført redningsvest, sier Tatang Zaenudin i redningstjenesten i Indonesia til nyhetsbyrået Reuters.

Det har vært usikkerhet omkring hvor mange omkomne som faktisk er funnet i Javasjøen etter flystyrten natt til søndag. Tirsdag ble det meldt at minst 40 lik var hentet opp, men den opplysningen ble senere trukket.

Tidligere onsdag ble det opplyst at letemannskaper har funnet flere vrakdeler, i tillegg til bagasje, samt sju lik som fløt på grunnere vann.

Tirsdag ble det funnet vrakrester i Javasjøen om lag 160 kilometer sørvest for byen Pangkalan Bun på øya Borneo og tre omkomne ble senere hentet opp fra vannet.

Pårørende som satt på flyplassen i Surabaya og fulgte pressekonferansen om det savnede flyet reagerte med sjokk og fortvilelse da indonesisk TV viste bilder av et lik som fløt i vannet.

Flyet fra AirAsia var på vei fra Surabaya til Singapore med 162 mennesker om bord da det forsvant fra radarskjermene 42 minutter etter avgang søndag morgen. Siden da har flere land bidratt i letingen etter flyet, som man frykter har styrtet og ligger på bunnen av Javasjøen.

Søk etter AirAsia-fly

Et helikopter tilknyttet det amerikanske marinefartøyet USS Sampson flyr mot et indonesisk patruljefartøy under søket etter vrakdeler i Javasjøen onsdag.

Foto: HANDOUT / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt