NRK Meny
Normal

Michelle Obama skal hjelpe demokratene med valgkampen

USAs presidentfrue Michelle Obama, som for tiden er langt mer populær enn sin ektemann, skal spille en aktiv rolle for demokratene før kongressvalget i november.

Michelle Obama

Michelle Obama er langt mer populær enn sin mann, president Barack Obama. Nå skal hun brukes i valgkampen for demokratiske kandidater.

Foto: TIM SLOAN / Afp

Michelle Obama deltar sjelden i partipolitiske debatter, men denne høsten gjør hun et unntak og legger ut på sin første valgkampturné.

Mange demokratiske kandidater har tryglet Det hvite hus om å sette inn Michelle Obama i valgkampen for å hindre at republikanerne får kontroll over Kongressen, skriver NTB.

– En mor

I løpet av oktober skal hun drive valgkamp i seks delstater og delta i minst ni møter for demokratiske kandidater, blant annet i California og New York, opplyser hennes kontor.

En av rådgiverne i presidentens stab, Stephanie Cutter, legger vekt på presidentfruens egenskaper som mor.

– Hun kommer til dette som en mor, og det er gjennom en mors øyne hun ser verden, sier Stephanie Cutter ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hjelper Pelosi

Blant dem hun kommer til å støtte, er presidenten i Representantenes hus, Nancy Pelosi fra California, og senator Barbara Boxer som har fått en sterk utfordrer i republikaneren Carly Fiorino, også i California.

Dette er Michelles program for valgkampen:

  • 13. oktober: Milwaukee
  • 14. oktober: Denver
  • 18. oktober: New York
  • 25. oktober: Seattle
  • 26. og 27. oktober: Los Angeles

Før kongressvalget sliter mange av demokratene med å beholde plassene sine. Observatører sier demokratene kan miste flertallet i Kongressen etter valget 2. november.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt