Mener Boko Haram er delt i to

Etter våpenhvileavtalen med terrororganisasjonen Boko Haram ble inngått før helgen skal den ytterliggående islamistgruppen ha blitt delt i to.

Fra kampansjen #BringBackOurGirls som demonstrerte i Abudja den 17. oktober

I helgen demonstrerte mange i Nigerias hovedstad Abuja med det klare budskapet om at skolejentene måtte frigis.

Foto: AFOLABI SOTUNDE / Reuters

Det melder nigerianske aviser i dag.

Sår tvil om avtalen

Før helgen annonserte myndighetene i Nigeria at de 219 skolejentene som ble kidnappet av Boko Haram i april i år vil bli løslatt innen tirsdag som en del av avtalen som er inngått med islamistene, og ifølge avisen The Vanguard fortsetter disse forhandlingene i Tsjad i dag.

Der skal representanter for myndighetene ha uttalt at de ikke har noen grunn til å tvile på Boko Harams lovnader.

Men nå sår etterretningsrådgivere i landet tvil om avtalen.

NIGERIA-BOKO-HARAM/ Newspapers with various front page headlines on the Chibok girls and their possible release are displayed at a news stand in Abuja

Nigerianske aviser var denne helgen fulle av nyheter om våpenhvile-forhandlingene i Tsjad.

Foto: STRINGER / Reuters

I helgen har Boko Haram angrepet to nye landsbyer nordøst i Nigeria.

– Det var fullt kaos i Shaffa da Boko Haram invaderte landsbyen og skjøt på alle de så. Vi måtte flykte inn i skogen, og når jeg snakker med deg, er vi mange som skjuler oss i skogen, sier Elijah Msheliza i et telefonintervju med det tyske nyhetsbyrået DPA.

Totalt skal 18 mennesker ha mistet livet i angrepene i helgen, ifølge lokale medier.

Nå har nigerianske militære og sikkerhetsansvarlige uttalt seg spørrende om våpenhvileavtalen har noe for seg.

– Vi har ikke mottatt noen offisiell ordre om våpenhvile, sier en offiser i den nigerianske hæren, ifølge den britiske avisen The Telegraph i dag.

Dette bekreftes av en etterretningsoffiser som nyhetsbyrået AFP har snakket. «De har ikke fått ordre om noen våpenhvile».

NIGERIA-GIRLS/ Kidnapped schoolgirls are seen at an unknown location in this still image taken from an undated video released by Boko Haram

Verden ble opprørt da nyheten om de over 200 nigerianske skoeljentene ble kidnappet kom for ett halvt år siden.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Forhandler i Tsjad

Ifølge den nigerianske avisen The Punch skal nå Boko Haram ha delt seg i to grupper der en del ønsker fortsatt væpnet kamp, mens en annen fløy ønsker våpenhvile. Og ifølge kilder avisen har snakket med så er det representanter for våpenhvile-fraksjonen som akkurat nå forhandler i Tsjad.

Islamistgruppen skal ha krevd at flere av deres fengslede medlemmer skal bli sluppet fri som en del av utleveringsavtalen med skolejentene, ifølge The Vanguard.

Nigerianske myndigheter har tidligere uttalt at de vet hvor jentene blir holdt fanget og at det kun er et tidsspørsmål før de blir løslatt.

Boko Haram har ikke uttalt seg om den angivelige avtalen.

SISTE NYTT

Siste nytt