McChrystal ba om unnskyldning for sivile tap

Øverstkommanderende for de utenlandske styrkene i Afghanistan, Stanley McChrystal, gikk tirsdag ut og ba om unnskyldning for søndagens luftangrep.

Video nsps_upload_2010_2_23_19_42_44_2348.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE VIDEO: ISAF-sjef Stanley McChrystal ba om unnskyldning for sivile tap etter angrepet i Uruzganprovinsen i Afghanistan søndag.

Videoen som ble vist på afghansk fjernsyn tirsdag, var dubbet til dari og pashto.

Der beklaget McChrystal angrepet mot tre kjøretøyi Uruzgan-provinsen, der minst 27 sivile afghanere ble drept .

– Vi beklager på det sterkeste dette tragiske tap av uskyldige liv. Jeg har gjort det klart for våre styrker at vi er her for å beskytte det afghanske folk, sa McChrystal.

Han sa også at han har satt i gang full etterforskning for å forsikre seg om at noe slikt ikke skal skje igjen.

– Jeg lover at vi skal styrke vår innsats for gjenreise tilliten til å bygge en lysere framtid for alle afghanere, sa McChrystal i videoen.

For å gjenvinne tillit

Den TV-sendte unnskyldningen var et uvanlig forsøk på å gjenvinne afghanernes tillit, samtidig som en massiv offensiv pågår sør i Afghanistan, melder nyhetsbyrået AP.

Den afghanske regjeringen var raskt ute med å kritisere angrepet, og McChrystal beklaget personlig hendelsen overfor president Hamid Karzai.

USAs spesialutsending til Afghanistan og Pakistan, Richard Holbrooke

USAs spesialutsending til Afghanistan og Pakistan, Richard Holbrooke.

Foto: David Mdzinarishvili / Scanpix/Reuters

Karzai har gjentatte ganger bedt NATO om å gjøre mer for å beskytte de sivile under de militære operasjonene i landet.

Videoen der McChrystal ber det afghanske folk om unnskyldning er nok et trekk fra ISAF-styrken for å gjenvinne støtte for offensiven i Marjah.

USAs spesialutsending til Afghanistan og Pakistan, Richard Holbrooke, omtalte sivile tap som store stragedier, men sa samtidig at general McChrystal har gjort det han kunne for å unngå drap på sivile, og nevnte spesielt nye retningslinjer for luftangrep.

Søndagens angrep i Uruguzan var det dødeligste angrepet mot sivile siden september i fjor da amerikanske styrker bombet to kaprede tankbiler med drivstoff ved byen Kunduz . Opp mot 142 personer ble drept eller omkom.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt