En rettslig vurdering som stiftelsen har fått utført, konkluderer med at det vil være mulig å få stilt medlemmer i familien Abdulhak økonomisk og rettslig ansvarlig i Norge for drapet på Martine Vik Magnussen.
Stiftelsens advokat Bjørn Stordrange sier i en pressemelding at stiftelsen vil vurdere arrest i familien Abdulhaks midler, selskapsaktiva eller fordringer disse måtte ha i inn- og utland.
Det er Stordrange i firmaet Steenstrup og Stordrange som har vurdert saken på vegne av stiftelsen.
- Les også:
- Les også:
Milliardærsønn
Farouk Abdulhak er etterlyst for drapet på Martine Vik Magnussen i 2008.
Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London 16. mars 2008. Farouk Abdulhak er hovedmistenkt og siktet. Han flyktet til Jemen like etter drapet. Han er sønn av milliardæren Shaher Abdulhak.
Farouk Abdulhak står i dag på listen over Scotland Yards mest ettersøkte kriminelle, men Jemen har så langt har nektet å innfri Storbritannias ønske om utlevering.
- Les også:
- Les også:
Møter UD
Mandag møter stiftelsen representanter fra Utenriksdepartementet.
– UDs hovedoppgave er å arbeide for Norges interesser internasjonalt, herunder å sikre norske borgeres frihet, trygghet og rettssikkerhet. Vi er glade for at departementet for tiden jobber engasjert og målrettet mot en britisk rettsforfølgelse i Martinesaken, parallelt med stiftelsens sivile prosess, sier styreleder Marcus Rolandsen i en pressemeldingen fra stiftelsen.
- Les også:
- Les også:
Terrortrussel
Marcus Rolandsen, styreleder i Stiftelsen Martines minnefond for rettferdighet.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIXMinnefondet er stiftet av venner av Martine Vik Magnussen og enkeltpersoner som har engasjert seg. Martines familie er ikke engasjert i stiftelsens arbeid, men støtter initiativet.
Familien ønsker ikke å risikere at Farouk Abdulhak får dødsstraff hvis han blir tatt og dømt, skriver Aftenposten.
Derfor vurderes saken av amerikanske og jemenittiske jurister i New York med erfaring fra den offentlige påtalemyndigheten al-Niyaba al-Amma i Jemen.
– Dersom det er slik at jemenittiske statsborgere eller grupper kan begå drap i Europa, USA eller øvrige land for så å returnere til en frihavn i Jemen uten påfølgende straffeforfølgelse eller utlevering, så er dette en terrortrussel fra Jemen det internasjonale samfunnet ikke kan eller vil akseptere, sier Rolandsen.
- Les også:
- Les også:
Bak disse murene i Jemen bor Shaher Abdulhak, faren til Farouk Abdulhak.
Foto: MOHAMMAD AL-QADHI / AP