NRK Meny
Normal

USA trekkes inn i Martine-saken

Amerikanske myndigheter er blitt trukket inn i Martine-saken fordi drapsmistenkte Farouk Abdulhak har både amerikansk og jemenittisk statsborgerskap.

Montasje: Martine Vik Magnusse og Farouk Abdulhak

Farouk Abdulhak har både jemenittisk og amerikansk statsborgerskap.

Foto: Scanpix

Støttegruppen til Martine Vik Magnussen var fredag i møte i Utenriksdepartementet, og det kom fram at USA er trukket inn i saken.

– Det har vært kontakt mellom norske og amerikanske myndigheter når det gjelder denne saken. Vi deler den norske regjeringens ønske om rettferdighet i denne forferdelige forbrytelsen, sier konsul Roger Deuerlein ved USAs ambassade i Oslo til Nettavisen.

USAs engasjement kan bidra til en løsning, tror Arne Elias Corneliussen, som er talsmann for Martines far Ole Petter Magnussen. Støttegruppen har hatt flere møter med UD. Neste møte er i mai måned.

Et forslag om å opprette en ekstern arbeidsgruppe har blitt godt mottatt i UD, ifølge Corneliussen. Prosessen med å etablere en gruppe er i gang, og det ligger an til at UD kan delta i den med eksterne representanter. UD skal også være positivt til et forslag om at Norge sender en spesialutsending til Jemen.

Martine Vik Magnussen ble drept i en leilighet i London i mars 2008. Abdulhak er mistenkt for drapet, og befinner seg trolig i Jemen. Landet har ikke utleveringsavtale med Storbritannia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt