Marie Kide (66) ble Stockholm-terrorens femte dødsoffer

Læreren og kommunestyrepolitikeren døde på sykehus som følge av skadene. – Vi savner henne dypt, skriver partiet hennes i en pressemelding.

Lastebil-angrepet ble fanget på video av øyevitnet Niklas Carling.

Læreren og kommunestyrepolitikeren Maria Kide (66), bosatt i Trollhättan, døde fredag morgen på sykehus, som følge av skadene hun pådro seg i terrorangrepet i Stockholm 7. april.

– Kvinnen var innlagt på et sykehus i Sør-Sverige og ble behandlet for skadene hun fikk, og døde om morgenen 28. april, skriver svensk politi i en pressemelding.

– Politiet har ikke å mer informasjon å komme med, og familien ber om respekt for å få sørge i fred, skriver de videre.

Lastebilen som ble brukt under angrepet i Stockholm, taues bort

Lastebilen som ble brukt i angrepet.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Miljøpartiet i Trollhättan, som hun var aktiv i, skriver i en pressemelding at hun etterlater seg et stort tomrom.

– Hun hadde et stort hjerte og borgermot. Hun spredte varme og kjærlighet rundt seg, og det var et privilegium å arbeide med henne. Vi savner henne dypt, skriver partiet i en pressemelding, melder Expressen.

En 39 år gammel mann identifisert som Rakhmat Akilov er terrorsiktet, og har erkjent at han kapret og kjørte lastebilen. Han hadde også en hjemmelaget sprengladning som ikke ble detonert.

39-åringen fra Usbekistan var ulovlig i Sverige. Han kom i 2014, og i 2016 fikk han beskjed om å forlate landet innen fire uker, etter at han fikk avslag på sin asylsøknad.

Terror i Stockholm

Terrorangrepet fant sted på ettermiddagen 7. april.

Foto: Jonas Ekstromer / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt