I dagene etter krigen brøt ut i Khartoum, hastet Dr Abeed Abdullah mellom rommene i Sudans største barnehjem i et forsøk på å ta vare på de mange hundre spedbarna og småbarna der.
Mange av de ansatte kunne ikke komme på jobb på grunn av de voldsomme krigshandlingene.
Minst 50 barn har mistet livet i de seks ukene som har gått siden krigen brøt ut i midten av april. Fredag 26. mai døde 13 barn, ifølge legen. Også gjennom pinsehelgen har det vært nye dødsfall.
Krigens offer: Kroppen til et avdødt spedbarn tullet inn i hvitt tøy. Heba Abdullah/Handout via Reuters
Foto: ReutersUnderernæring og dehydrering
De nyfødte befinner seg i den øverste etasjen i den statsdrevne barnehjemmet, som kalles Mygoma. Uten tilstrekkelig folk til å ta vare på dem, har mange bukket mange av underernæring og dehydrering, sier legen til nyhetsbyrået Reuters.
Ved den medisinske klinikken i første etasje, døde noen som følge av kraftig feber.
De trengte mat hver tredje time. Det var ingen der, sier Abdullah.
– Vi prøvde å gi intravenøs behandling, men stort sett kunne vi ikke redde dem, sier hun.
Et bilde fra innsiden av barnehjemmet, Foto: Doktor Abdallah Kenany/Reuters
Foto: ReutersHver dag dør det mellom to, tre, fire eller flere barn, ifølge Abdullah.
Tallene bekreftes av offisielle kilder, ifølge Reuters. Nyhetsbyrået har snakket med åtte andre mennesker som har tilknytning til barnehjemmet. Alle bekrefter at forholdene på barnehjemmet stadig har blitt verre og at dødstallene øker.
Det pågår, ifølge Abdullah, en diskusjon om å evakuere barna ut av hovedstaden.
Mohammed Abdel Rahman, som er leder i Sudans helsedepartement sider de undersøker hva som har skjedd på barnehjemmet.
Det er fortsatt farlig i området. Sist uke var det flere fly- og artilleriangrep mot området hvor barnehjemmet ligger. Flere av barna har måtte flytte rundt å barnehjemmet på grunn av eksplosjoner i nærheten, sier Heba Abdullah som jobber ved barnehjemmet.
Usynlige offer
De døde barnehjemsbarna er blant krigens de usynlige ofrene av krigen i Afrikas tredje største land. Over 700 mennesker er drept og minst 1,3 millioner er fordrevet til naboland eller andre områder i Sudan, ifølge FN. Trolig er dødstallene enda høyere.
Barnehjemmet, Mygoma, ble etablert i 1961 og tar normalt imot hundrevis av barn hvert år, ifølge Leger uten grenser. Å få barn utenfor ekteskapet er ofte skambelagt i det hovedsakelig muslimske landet. Også før krigen, var det store problemer ved barnehjemmet.
Representanter fra hæren og opprørsgruppa RSF har ikke svart Reuters forespørsel.