NRK Meny
Normal

Maduro kåres til vinner i kveld

Fungerende president Nicolás Maduro vil bli offisielt kåret til valgets vinner i kveld til tross for at opposisjonsleder Henrique Capriles ikke vil godta valgresultatet.

Nicolas Maduro feirer seieren i presidentvalget

I går vant Nicolás Maduro presidentvalget i Venezuela med knapp margin.

Foto: LUIS ACOSTA / Afp

Det melder statlig media.

I en seremoni i Caracas nå i kveld vil Maduro formelt bli annonsert som valgets vinner. Noe Caprieles har reagert kraftig på.

– Jeg ber valgkomiteet med å vente med å kunngjøre vinneren av valget. Maduro blir en urettmessig president, sier Capriles til nyhetsbyrået AFP.

Jevnt

Ifølge valgkommisjonen fikk Maduro 50,8 prosents oppslutning, mens Capriles fikk 49,1 prosent. Forskjellen er på rundt 235.000 stemmer.

Det er mye mindre enn det som var ventet på forhånd, og svært lite i et land som har 19 millioner stemmeberettigede.

I en tale etter at valgkommisjonen hadde presentert det offisielle resultatet, som ble mer spennende enn ventet på forhånd, hevdet Capriles at Maduro har tapt valget.

– Vil vil ikke anerkjenne resultatet før hver eneste stemme er talt opp, sa Capriles.

Maduro godtok tilsynelatende dette kravet da han holdt sin seierstale. Han gjorde det klart at han støttet forslaget om en ny gjennomgang av valgresultatet.

– Vi ønsker ikke vold, vi vil ha fred. De vil ha en ny opptelling, og det skal de få. Jeg vil be valgkommisjonen om å gjennomføre det, sa Maduro i en tale til nasjonen etter valget i går.

Forskjeller

I sin (foreløpige) seierstale fra balkongen på presidentpalasset i natt, lovet Maduro at den revolusjonære veien som Chávez staket ut kommer til å bli hans politiske veiviser.

Capriles på sin side mener det jevne resultatet er et bevis på at chavismen er i ferd med å gå i oppløsning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt