Hopp til innhold

Macron-kampanjen: – Vi ble hacket

Valgkampanjen til Emmanuel Macron er blitt utsatt for et hacker-angrep, sier teamet til den franske presidentkandidaten.

FRANCE2017-VOTE-TV-DEBATE

SKAL HA BLITT UTSATT FOR DATA-ANGREP: Valgkampanjen til den franske presidentkandidaten Emmanuel Macron.

Foto: STRINGER / AFP

Teamet rundt sentrumskandidaten Emmanuel Macron hevder de er blitt hacket kort tid før det franske presidentvalget.

– Bevegelsen «En Marche!» (Fremad) er blitt offer for en massiv og samordnet hacking i kveld, hvilket har ført til spredning av intern informasjon på sosiale medier, skriver Macrons valgapparat i en uttalelse.

Macrons rådgivere er sikker på at formålet med hackingen, er å skade demokratiet, melder BBC.

Sår tvil

Ifølge dem er deres interne dokumenter, inkludert eposter og regnskapspapirer blandet med falske dokumenter for å spre feilinformasjon og tvil, skriver NTB.

Avsløringene kommer to dager før franskmennene går til valgurnene for å velge mellom Macron eller ytre høyre-kandidat Marine Le Pen som sin neste president.

– Filene som sirkulerer ble ervervet for flere uker siden etter hacking av private og profesjonelle innbokser hos flere av partiets medlemmer, heter det i pressemeldingen.

Ikke WikiLeaks

De siste meningsmålingene viser at Macron den siste uka etter presidentdebatten og før valget har økt sin ledelse over Le Pen, og ser ut til å vinne presidentvalget med klar margin.

WikiLeaks har via Twitter lenket til dokumentene som er lagt ut Nettstedet skriver at det dreier seg om titusenvis av eposter, bilder, vedlegg fram til 24. april.

WikiLeaks sier de ikke står bak hackingen, men at de vil gå gjennom deler av materialet. Omtrent ni gigabyte med data er lagt ut på nettstedet Pastebin, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dette nettstedet tillater anonyme innlegg, og det er fremdeles ukjent hvem som står bak angrepet.

Undersøker

Verken Macron, Le Pen eller franske myndigheter kan kommentere hackingpåstandene nå i de siste timene fram mot valget.

Fransk valglov forbyr all form for valgkamp de siste timene fram til valglokalene stenger kl 20 søndag. Forbudet gjelder også på sosiale medier.

I natt oppfordret den franske valgkampkommisjonen - på Twitter - medier til å avstå offentliggjøring av innholdet i dokumentene.

Kommisjonen opplyste også at deler av materialet er uekte og at den undersøker angrepet nå. Kommisjonen skal samles senere i dag for å diskutere saken.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt