Hopp til innhold

London-ordføreren: – Jeg er forferdet og rasende

Sadiq Khan avviser dem som ønsker å utsette det kommende valget i Storbritannia, og anmoder folk om å leve som normalt. – Terroristene hater at det er folket som får velge sine ledere, sier Khan.

Londons borgermester Sadiq Khan kommenterer nattas terrorangrep.

London-ordfører Sadiq Khan slaktet terroristene og hyllet nødetatene i en pressebrifing søndag morgen.

Londons ordfører Sadiq Khan holdt i 08-tida søndag morgen en kort pressebrifing om nattas terrorangrep i storbyen.

– Det finnes ikke ord som kan uttrykke sorgen og sinnet. Jeg er forferdet og rasende over angrepet på uskyldige. Det går ikke an å rettferdiggjøre noe slik, og jeg er tydelig på at de ikke skal få vinne eller skremme byen, sier Khan.

Så langt er seks personer bekreftet drept og over 40 skadd i det koordinerte angrepet med bil og kniv i London sentrum. Khan sier tilstanden til flere av de skadde er kritisk.

Et øyenvitne forteller om minuttene før de antatte gjerningsmennene ble skutt av britisk politi.

Det tok rundt åtte minutter fra politiet fikk melding om angrepet, til de tre antatte gjerningsmennene var skutt og drept. Ifølge ambulansetjenesten i byen var de første livredderne på plass seks minutter etter den første nødsamtalen.

– Vi har de beste politi- og sikkerhetstjenestene i verden. Nødetatene gjorde en fantastisk jobb. Uten dem ville trolig flere dødd, sier Khan.

Flere har tatt til orde for å utsette valget som går av stabelen 8. juni. På spørsmål om demokratiet er under angrep, sier borgermester Khan at han mener valget skal gå som planlagt.

– Valg er en fantastisk ting, og en av tingene de hater. Jeg er ikke for å utsette valget. Jeg er lidenskapelig opptatt av demokrati. Terroristene hater avstemning, valg og at det er folket som får sine velge ledere, sier Khan.

Politiets pressekonferanse i dag morges