NRK Meny
Normal

Leter etter sin savnede søster

Tonia Adkins bruker Ohio-saken for å få oppmerksomhet rundt sin egne savnede søster, Christina, som forsvant i 1995, fire kvartaler fra Castro-huset.

Tonja Adkins leter etter sin savnede søster

Tonia Adkins håper å finne sin søster, Christina, som har vært savnet siden 1995.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Anders Tvegård, Ohio

Tirsdag ble tre kvinner som har vært savnet i rundt ti år, funnet i livet i et hus i Cleveland i Ohio.

Tonia Adkins har stilt seg utenfor huset til Castro sammen med sin stemor. Hun forsøker å få oppmerksomhet rundt sin søster, Christina Adkins, som forsvant for 18 år siden i samme område som Castro-huset da hun bare var 18 år gammel.

Christina var gravid i femte måned og ble sist sett i Cleveland 10. januar, 1995. Tonia hadde håpet søsteren var en av dem som ble holdt i Castro-huset.

– Det vanskeligste er å ikke vite, sier Tonia.

De pårørende til Adkins' har ikke gitt opp håpet om å finne henne igjen. Senest i fjor ble denne videoen publisert på videonettstedet Youtube.

Håper på svar

Savnet Christina Adkins

Christina Adkins forsvant fire kvartaler fra Castro-huset i 1995. Nå håper søsteren, Tonia at funnet av de tre bortførte kvinnene kan finne svar på søsterens forsvinning.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Tonia vet ikke om politiet etterforsker søsterens forsvinning i forbindelse med de tre kvinnene som er blitt funnet i Castro-huset. Hun håper imidlertid at politiet vil finne noe som kan gi svar på søsterens forsvinning.

– Hun hadde ingen grunn til å flykte. Hun ventet barn og hadde godt forhold til foreldrene, sier Tonia.

De tre kvinnene: Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight som har vært savnet i ti år, ble mandag funnet i livet i et hus i en forstad i Cleveland, nord i USA, ikke langt unna der de forsvant.

En 52 år gammel skolebussjåfør og hans to brødre er pågrepet. De tre ble arrestert på bakgrunn av informasjon de tre kvinnene ga politiet mandag kveld.

Har ingen teorier om forsvinningen

Christina skal ha gått fra et hus til annet, og forsvunnet. Ingen skal ha sett eller hørt noe rundt forsvinningen. Tonia har heller ingen teorier om hva som kan ha skjedd med søsteren. Hun har deltatt i lysmesser for de tre kvinnene og holdt egne for sin søster.

– Jeg håper det samme har skjedd med søsteren som de tre kvinnene for da vil hun være i live – og ville ha vært løslatt nå, sier hun.

800 000 barn meldes savnet hvert år

Om lag 800 000 barn blir meldt savnet hvert år, ifølge det nasjonale senteret for barn som er savnet og som blir utnyttet (The National Center for Missing and Exploited Children). Det betyr at over 2000 barn meldes savnet i USA hver dag.

Politiet i Cleveland har en database hvor de holder oversikt over savnede personer nordøst i Ohio i håp om at det vil gi nye ledetråder som kan hjelpe dem med å finne de savnede.

Funnet av de tre kvinnene i huset i Cleveland, vil trolig skape ny interesse rundt mange lokale saker hvor personer er savnet, i

Savnet siden 2007

Ashley Summers har vært savnet siden 9. juli 2007 da hun var 14 år gammel. Summers ble sist sett i veikryss i Cleveland, ifølge nettsiden 411GINA.org.

Summers pakket og tok med seg alle klærne sine. Familien hennes har fortalt at Summers ringte moren sin en måned etter forsvinningen og sa hun ikke måtte bekymre seg, og at hun hadde det bra.

En slektning skal ha sett Summers etter forsvinningen. En talsmann for FBI har sagt at det ikke var noen indikasjoner om at noe ulovlig har skjedd, men at det var mulig at hun ble holdt igjen mot sin vilje.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt