NRK Meny
Normal

– Amanda Berry er den virkelige heltinnen i dag

Politiet rykket ut to ganger til adressen der de tre kvinnene ble holdt fanget i ti år, men ingen ante noen ting før Amanda Berry sparket ut døren og skrek til naboene.

GJENFORENING: Amanda Berry (midten) gjenforent med søsteren.

I dag ble Amanda Berry (i midten) og hennes seks år gamle datter gjenforent med søsteren og tanten Beth på et sykehus i Cleveland.

Foto: - / Afp

– I 2000 og i 2004 rykket politiet ut til adressen. Første gangen var det en av de nå arresterte som ringte inn om et slagsmål i gaten utenfor. I 2004 banket politiet på døren, etter meldinger om at den antatte hovedmannen, som er bussjåfør, hadde gjenglemt et barn på en buss. Ingen åpnet, fortalte politietterforsker Stephen Anthony på dagens pressekonferanse.

Ingen av utrykningene førte til noen pågripelser.

Seks år gammel datter funnet

De tre kvinnene, Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight, som har vært savnet i ti år er nå alle utskrevet fra sykehus, melder amerikanske medier i ettermiddag, og skal etter forholdene være i god behold.

I løpet av tiden de tre har vært savnet fikk ikke politiet noen meldinger fra hverken naboer eller andre om at det skal ha foregått noe kriminelt i huset.

I Cleveland i USA har tre kvinner blitt reddet fra fangenskap, ti år etter at de forsvant sporløst. En av kvinnene ringte selv politiet og sa hvor de var.

Video: I dag ble de tre savnede kvinnene funnet i live

Amanda Berrys seks år gamle datter ble også funnet inne i huset, men politiet ønsker ikke kommentere hvem som er faren eller andre omstendigheter rundt barnet, men trolig er en av de arresterte faren til barnet.

Kvinnene ble oppdaget av en nabo som hørte bråk inne fra et hus.

– Jeg så en kvinne som febrilsk forsøkte å komme seg ut. Hun sa: «Hjelp meg å slippe ut. Jeg har vært her i lang tid», forteller Charles Ramsey til newsnet5.com.

– Hjelp meg! Jeg er Amanda Berry. Jeg har vært kidnappet og forsvunnet i ti år, men nå er jeg her og jeg er fri, sa den nå 26 år gamle kvinnen da hun ringte nødnummeret 911. Opptaket av samtalen er lagt ut på internett.

– Den virkelige heltinnen er Amanda, som klarerte å gi beskjed til naboene. Hun fikk sparket ut den nederste delen av ytterdøren og skreket til naboene, fortalte visepolitimester Ed Tomba pressen i dag.

Tre brødre

En 52 år gammel skolebussjåfør som bodde i huset er pågrepet av politiet, i tillegg er hans to brødre på 50 og 54 arrestert.

Med cirka ett års mellomrom forsvant de unge kvinnene fra Tremont, en arbeiderbydel i Cleveland der mange av innbyggerne har latinamerikansk bakgrunn. Først ble 20-åringen Michelle Knight borte i 2002, deretter 16-åringen Amanda Berry i 2003 og til slutt 14-åringen Gina DeJesus i 2004.

– Marerittet er over for de tre unge kvinnene, og nå kan legingen av sårene begynne. Familiene til disse tre kvinnene ga aldri opp. Og som dere forstår var følelsene da de ble funnet ubeskrivelige. Ja, politifolk kan også gråte, sa Clevelands politisjef Michael McGrath.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt