NRK Meny
Normal

Bortført kvinne fikk barn i fangenskap

Bortførte Amanda Berry fødte en datter i løpet av de 10 årene hun ble holdt som fange. Faren er etter alt og dømme en av de tre arresterte i saken.

GJENFORENING: Amanda Berry (midten) gjenforent med søsteren.

LYKKELIG FAMILIE: Amanda Berry (midten) skal ha fått en datter (t.h.) mens hun var i fangenskap. Til venstre er søsteren Beth. Bildet er tatt på sykehuset i Cleveland, USA.

Foto: - / Afp

Tirsdag morgen norsk tid ble det kjent at tre savnede jenter er blitt funnet i live i Cleveland i den amerikanske delstaten Ohio. De har trolig blitt utsatt for bortføring for mange år siden.

En av dem, Amanda Berry, ble sist sett 21. april 2003, på vei hjem fra jobben på Burger King. Mandag ble hun gjenforent med familien, og søsteren Beth var blant de besøkende på sykehuset i Cleveland.

I løpet av sine ti år i fangenskap skal hun ha født en datter. Dette kommer frem i et intervju svogeren Ted Serrano gjorde med 19ActionNews.com.

– Hun (Beth) sa at Amanda har det bra og at hun har fått en datter. Beth sier at hun er OK og ser bra ut.

Her kan du se et intervju med svogeren:

Amanda Berry ringte sin søster, Beth, for å fortelle at hun hadde sluppet ut av fangenskap og at hun hadde fått en datter i løpet av alle årene hun var kidnappet. Svogeren, Ted Serano fortalte om telefonsamtalen på USCBSN.

RINGTE FAMILIEN: Savnede Amanda Berry tok kontakt med familien etter at hun klarte å rømme fra fangenskap.

Amerikanske medier skrev tidligere tirsdag norsk tid at datteren skal være seks år.

Moren til Berry, Louwanna Miller, døde i 2006. Venner av familien har hevdet at hun døde av sorg over sin savnede datter.

I det følelsesladde intervjuet med Berrys svoger ser vi familiemedlemmer som gråter. Tårene kommer blant annet fordi de tenker på deres avdøde mor som aldri får oppleve å se datteren igjen.

Gjenforening

Her ble de holdt fanget

FANGET: I dette huset i Cleveland ble de tre savnede jentene holdt fanget i mange år.

Foto: BILL PUGLIANO / Afp

Georgina DeJesus var bare 14 år da hun sist ble sett 2. april 2004, og moren Nancy Ruiz fryktet lenge at datteren var blitt utsatt for menneskehandel.

– Helt siden hun forsvant har jeg vært sikker på at hun ble solgt til høystbydende, uttalte Ruiz i april 2012.

Til tross for denne frykten, ga hun aldri opp håpet om at hun skulle gjenforenes med datteren. Mandag kveld lokal tid var ni års ventetid over. Ifølge CNN var det et svært emosjonelt øyeblikk på sykehuset i Cleveland.

Ifølge 19ActionNews.com ønsker familien et avbrekk fra omverdenen på 24 timer. Deretter skal de møte media i løpet av tirsdagen. Trolig skjer dette på kvelden norsk tid.

En 52 år gammel skolebussjåfør som bodde i huset er pågrepet av politiet, i tillegg er hans to brødre på 50 og 54 arrestert.

Tre jenter var savnet i ti år i Cleveland

MELDT SAVNET: Amanda Berry ble funnet i live etter å ha vært forsvunnet i en årrekke.

LES OGSÅ: Hjelp meg! Jeg har vært kidnappet i ti år

LES OGSÅ: Sparka inn døra

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt