NRK Meny
Normal

Ariel Castro funnet død på cellen

Livstidsdømte Ariel Castro, som holdt tre kvinner innesperret i et tiår i USA, er funnet død i fengselet. Det melder amerikanske medier. Se video i bunn av saken

Ariel Castro funnet død på cella

DØD: Ariel Castro er funnet død på cellen sin i fengselet hvor han sonet en livstidsdom – pluss 1000 år.

Foto: Tony Dejak / Ap

1. august ble Ariel Castro dømt til livstid i fengsel – pluss 1000 år etter at han gikk med på en avtale om å si seg skyldig i 977 tiltalepunkter. Disse inneholdt blant annet voldtekt, grov mishandling og kidnapping av de tre kvinnene Gina De Jesus, Amanda Berry og Michelle Knight.

Castro ble også dømt for en fjerde kidnapping, som gjaldt datteren til en av kvinnene. Castro var far til jenta som ble født i fangenskap og som i dag er seks år gammel.

53-åringen holdt de tre kvinnene fanget i huset sitt i Cleveland i ti år, men ble avslørt da en av kvinnene klarte å rømme 6. mai i år.

Sent tirsdag kveld, klokken 21.20 amerikansk tid, ble den tidligere bussjåføren funnet død i cellen av fengselsbetjenter. Amerikanske medier skriver at han tok sitt eget liv og ansatte i fengselet og helsepersonell forsøkte å redde livet hans.

Castro var alene på en spesialcelle og ble overvåket kontinuerlig på grunn av selvmordsfaren. Hver halvtime skal fengselsbetjenter ha sjekket cellen hans, men likevel klarte han å ta sitt eget liv.

Drepte foster

Avtalen innebar også at han sa seg skyldig i drap etter at han slo en av de bortførte kvinnene i mange mens hun var gravid. Dette førte til at hun aborterte. Tilståelsen gjorde at Castro slapp dødsstraff.

Les også: Tre bortførte kvinner funnet i live

Les også: Ariel Castro får 1000 år i fengsel

Les også: Cleveland-ofrene: Takk for all støtten

En talsperson for fengselet i delstaten Ohio hvor Castro sonet livstidsdommen, opplyser at han ble funnet tirsdag kveld lokal tid.

I en pressemelding fra JoEllen Smith i Ohios fengselsvesen ble Castro funnet død klokken 21.20 lokal tid. Han skal ha blitt overvåket hver halvtime i fengselet.

– Ambulansepersonell satte i gang livreddende førstehjelp etter at han ble funnet. Han ble raskt overført til Ohio State University Wexner Medical Center, hvor han klokken 22.52 ble erklært død, sier Smith ifølge 19 Action News.

Artikkelen fortsetter under bildet.

F.v. Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus

ENDELIG FRI: De tre kvinnene som ble holdt fanget av Castro er f.v. Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus.

Under rettssaken kom det frem en rekke grufulle detaljer. De tre kvinnene ble blant annet tvunget til å spille russisk rulett med hverandre. Likevel sa Castro at han ikke er et monster eller en voldelige person.

– Gjorde dem til slaver

Under rettssaken sa han også at han var syk og led av å være sexavhengig. Han hevdet også at han selv var blitt seksuelt misbrukt.

– Jeg er virkelig lei meg for det som skjedde. Men jeg vil også at dere skal vite at det var ro og harmoni hjemme hos oss. Innerst inne er jeg et godt menneske, sa han da han forklarte seg i retten.

Les også: Castro er far til seksåringen

Les også: Castro fikk livstid pluss 1000 år

Dommer Russo var ikke enig.

– Du gjorde dem til slaver og behandlet dem som om de ikke var mennesker, men bare sexobjekter, sa han.

Ifølge dommeren er Castros forbrytelser så ekstreme at han aldri kunne tillates å gå fritt igjen.

Her ble kvinnene holdt fanget i ti år.

Under rettsaken mot Ariel Castro ble det i dag vist en rekke bilder fra innsiden av huset hvor de tre kvinnene ble holdt fanget og misbrukt i årevis.
FBI-agenten Andrew Burke fortalte i retten at huset var bygget fullstendig om for å skjule enkelte rom og gjøre det vanskelig for kvinnene å rømme.

Se bilder fra huset hvor kvinnene var fanget

Her godtar Castro livstidsdommen – pluss 1000 års fengsel.

Ariel Castro, som gjennom ti år holdt tre kvinner innesperret i en kjeller i Ohio, godtar å sone livsvarig fengsel som et ledd i en tilståelsesdom. I retten i Cleveland fredag sa Castro at han godtar en fengselsstraff på tusen år i tillegg til livstidsdommen. Han har heller ikke mulighet til å bli benådet. Dermed unngår han å bli dømt til døden.

Her godtar han livstid pluss tusen års fengsel

Øyenvitne filmet stormingen av Castros hus.

CBS News intervjuet kvinnen som filmet stormingen av Ariel Castros hus i Cleveland.

Øyenvitne filmet stormingen av Castros hus

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt