Le Pen: – Med meg hadde terrorangrep vært forhindret

– Med meg hadde vi ikke hatt angrepet på Bataclan og Stade de France, hevder lederen i det høyrepopulistiske Nasjonal Front. Hun mener terroristene ikke hadde vært på fransk jord med henne som president.

- VILLE IKKE SKJEDD: Marine Le Pen har også hevdet at Kouachi-brødrene som sto bak angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo ikke ville hatt opphold i Frankrike med hennes styre.

Foto: Kamil Zihnioglu / AP

Da Le Pen holdt en tale på et valgmøte i Peris på mandag sa hun også at Mohamed Merah som skjøt og drepte sju mennesker i Toulouse i 2012 heller ikke hadde vært i Frankrike.

– Med meg ville man ikke hatt Merah, morderen som drepte militære og jødiske barn. Med meg ville man ikke hatt migrant-terroristene på Bataclan og Stade de France. Hadde ikke rett og slett ikke fått reise inn i landet vårt, sa Le Pen.

Gjentok budskapet

I dag gjentok hun lignende utsagn, men moderert seg noe, i et intervju med den franske TV-kanalen BFM.

– Jeg sier ikke at det er mulig med null risiko, men nå er risikoen på 100 prosent fordi man ikke innfører tiltak. Jeg vil innføre tiltak, enten eliten liker det eller ei, sa Le Pen.

Sikkerheten i Frankrike ble et høyaktuelt valgkamptema da det ble kjent at fransk politi i går arresterte to menn som er mistenkt for å planlegge et angrep i løpet av de neste dagene.

I en leilighet de disponerte i den sørfranske byen Marseille ble det funnet tre kilo med eksplosiver, samt våpen og IS-flagg.

Ved hjelp av en brie, forklarer vi alt du trenger å vite om franskmennenes valgsystem

– Ville ikke hatt opphold

Le Pen sier at hun vil at alle utlendinger som blir definert som «risikable» og som blir satt under ekstra overvåking skal utvises fra Frankrike.

Hun viser blant annet til at mannen som angrep på nasjonaldagen i Nice i fjor og drepte over 80 mennesker, var fra Tunisia.

Marine Le Pen har også hevdet at Kouachi-brødrene som sto bak angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo ikke ville hatt opphold i Frankrike med hennes styre. Men den franske avisen Le Monde påpeker at brødrene var født i Frankrike av foreldre med fransk statsborgerskap.

I en kommentar skriver også den venstreorienterte avisen at Le Pen har krysset en «moralsk rød linje» med sine uttalelser.

Fullt kaos på høyresiden i fransk politikk gir Marine Le Pen nye muligheter
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt