Hopp til innhold

Stoppet terrorangrep i Frankrike: Fant våpen og IS-flagg

Fransk politi har pågrepet to menn som er siktet for å ha planlagt et terrorangrep få dager før første runde av presidentvalget.Våpen, IS-flagg og eksplosiver ble funnet hjemme hos én de siktede.

Frankrike arrestasjoner gatebilder

FANT EKSPLOSIVER: I leiligheten fant politiet eksplosiver og flere våpen. Her tar en maskert politimann en koffert ut av leiligheten.

Det var i en leilighet i Marseille som ble aksjonert mot av fransk politi i dag at to menn ble arrestert og er nå siktet for å planlegge et terrorangrep før det franske valget. Fransk påtalemyndighet opplyser at de fant tre kilo eksplosiver, et maskingevær, to pistoler og IS-flagg i leiligheten, skriver Reuters.

Franske etterretningsbyråer har sett på de to mistenkte i over en uke.

– Disse to radikaliserte mennene hadde planlagt et angrep i løpet av de kommende dagene, sier innenriksminister Matthias Fekl på en pressekonferanse tirsdag.

– Et definitivt terrorangrep er stoppet.

Leiligheten er rett ved togstasjonen i Marseille. De to franskmennene hadde blitt kjent med hverandre da de delte rom i fengsel. Politiet var klar over at de to hadde blitt radikalisert, opplyste Fekl.

Den ene av de to pågrepne skal ha planlagt å sverge troskap mot IS, opplyser statsadvokat François Molins ifølge Reuters. Den andre pågrepne har ifølge Molins forbindelser til en islamistcelle i Belgia.

Orientert om faren

Både Nasjonal fronts leder Marine Le Pen og den konservative kandidaten François Fillon sier at de ble orientert om den angivelige terrorplanen i forrige uke, og at sikkerhetsvaktene deres fikk bilder av de to mennene som nå er pågrepet.

Sikkerhetsopplegget rundt presidentkandidatene har vært omfattende under hele valgkampen, men så langt har det ikke vært hendelser av betydning.

– Alt vil bli gjort for å sikre sikkerheten under valget, sier innenriksminister Fekl.

Første runde av presidentvalget i Frankrike holdes førstkommende søndag, 23. april. Andre runde holdes 7. mai.

Politimann tar en koffert ut av leiligheten
Foto: Claude Paris / AP

SISTE NYTT

Siste nytt