Hele landsbyer begravd av jordras i Uganda

Et jordras i Elgon-fjellet øst i Uganda skal ha begravd flere landsbyer, og mange mennesker har mistet livet. Lokale kilder opplyser at så mange som 100 kan være savnet i jordmassene.

Tallet på savnede er fortsatt ikke klart etter at landsbyene Namaga og Bunakasala i distriktet Bududa nær grensen til Kenya ble rammet av et jordras tidlig mandag ettermiddag.

– Vi vet at 15 hus er begravd

En talskvinne for Røde Kors i området melder om at minst 15 hus skal ha blitt begravd i raset,

– Vi vet at minst 15 hus har blitt begravd, men vi vet ikke hvor mange personer som har befunnet seg inne i dem, forteller Catherine Ntabadde i Røde Kors, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hun forteller at redningsmannskaper tråler området for å finne ut hvor mange personer som kan være savnet. Lokale myndigheter har uttalt at det bor omlag 80 personer i hver landsby.

Ni personer er så langt fraktet til et nærliggende sykehus og får behandling for skader, forteller Ntabadde.

– Kraftige regnskyll i flere dager

Den lokale parlamentarikeren David Wakikona utelukker ikke at det kan dreie seg om så mange som 100 omkomne, melder Reuters.

– Områdene rundt Bududa-distriktet har opplevd kraftige regnskyll i flere dager nå, og jeg har fått fortalt at jordrasene startet midt på dagen i dag, og at de fortsatt pågår. Flere innbyggere som overlevde de første bevegelsene er nå på flukt, forteller Wakikona.

Minst tre landsbyer skal være jevnet med jorden i raset som rammet området Bumwalukani på grensen mot Kenya, melder Reuters.

Hyppige jordras i øst

Jordras som følge av stort regnfall er hyppige i det østlige Uganda. I fjor mistet minst 23 personer livet etter at masser av jord begravde hjemmene deres. I mars 2010 skal et jordras i samme område ha tatt livet av rundt 300 personer.

Områdene som er blitt rammet av jordras er områder der det produseres kaffe, den tredje største økonomien i Øst-Afrika.

Etter hendelsen i 2010 uttalte ugandiske myndigheter at de skulle finne nye hjem i andre områder for de om lag 500 000 som befinner seg i det fjell-lendte terrenget, for å minske risikoen ved jordras.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt