Kraftige sammenstøt mellom demonstranter og politi i Barcelona

Det oppsto kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Barcelona søndag. Tusenvis av mennesker protesterte mot pågripelsen av Catalonias avsatte regionpresident Carles Puigdemont i Tyskland.

Kraftige sammenstøt i Barcelona

I Barcelona reagerer mange kraftig på at Catalonias avsatte regionpresident er arrestert i Tyskland.

Foto: Emilio Morenatti / AP

Demonstrantene bar plakater med bilde av Puigdemont, og mange av dem hadde iført seg det katalanske flagget, et av de viktigste symbolene for selvstendighetskampen i den spanske regionen.

Etter en stund kom det til sammenstøt mellom politi og demonstranter som gikk mot den spanske sentralregjeringens kontorer i byen. Politiet brukte blant annet køller for å holde demonstrantene unna.

Tilhengere av selvstendighet for Catalonia demonstrerte i Barcelona søndag i protest mot at Cataloni

Tilhengere av selvstendighet for Catalonia demonstrerte i Barcelona søndag i protest mot at Catalonias ekspresident Carles Puigdemont er pågrepet i Tyskland.

Foto: Emilio Morenatti / AP

Puigdemont ble tidligere søndag pågrepet i Tyskland mens han var på vei fra en foredragsrunde i Finland til Belgia, der han bor i selvvalgt eksil. Han blir framstilt for varetektsfengsling i en tysk domstol mandag.

Finland

Carles Puigdemont besøkte torsdag den finske nasjonalforsamlingen.

Foto: Martti Kainulainen / AP

Pågripelsen kom etter at spanske myndigheter fredag utstedte en internasjonal arrestordre på ham. Sentralmyndighetene i Madrid vil nå begjære ham utlevert til Spania.

Puigdemont og flere andre katalanske separatistledere er siktet for blant annet oppvigleri og opprør i forbindelse med katalanernes forsøk på å løsrive seg fra Spania.

Sammenstøt i Barcelona

Politi og demonstranter støtte sammen under demonstrasjonene søndag etter at ekspresident Carles Puigdemont ble arrestert tidligere på dagen.

Foto: Emilio Morenatti / AP

SISTE NYTT

Siste nytt