Hopp til innhold

Kenya bomber Somalia

Kenya angriper al-Shabaab i Somalia som et svar på angrepet på en høyskole i Kenya som tok livet av 148.

Angrepet på Garissa University College

Venner og familie sørger over de 148 som ble drept i studentmassakren i Garissa skjærtorsdag, og i dag bombet Kenya terroristleirer sør i Somalia, som svar på angrepet.

Foto: Sayyid Azim / Ap

Kenyanske fly har bombet to al-Shabaab-leirer i Somalia, ifølge en kenyansk militærkilde. Dette er det første store militære svar på forrige ukes angrep mot en kenyansk høyskole i Garissa.

- Angrep to leirer

Jagerfly angrep leirer i Gondodowe og Ismail, som ligger i Gedo distriktet som grenser til Kenya. Angrepene blir bekreftet av talsmann David Obonoyo i den kenyanske hæren.

– To mål ble angrepet og satt ut av spill, sier Obonoyo til nyhetsbyrået AFP.

Det er ikke klart hvor mye skade bombetoktene har medført.

​- Som å være målvakt

Kenyanske myndigheter har fått kritikk for ikke å gjøre nok for å bekjempe terrorisme. Kenya er i sorg etter det al-Shabaabs voldsomme angrep i Garissa.

Utenriksminister Amina Mohamed hevder kenyanske myndigheter har klart å hindre mange terrorangrep den siste tiden.

– Å bekjempe terrorisme er som å være målvakt: Ingen husker 100 redninger, men alle husker den ene du slapp inn, sier utenriksminister Amina Mohamed.

Advarer om "en lang og grusom krig"

Al-Shabaab har drept flere enn 400 mennesker de siste to årene. Det var også den ekstreme gruppen med tilknytning til al-qaida som stod bak angrepet på et kjøpesenter i Nairobi i september 2013. 67 mennesker ble drept.

Kenya har jevnlig bombet mål sør i Somalia siden 2011. Sammen med styrker fra den Afrikanske Union har den kenyanske hæren angrepet al-Shebaab militærleirer langs grensen til Kenya.

På lørdag advarte al-Shebaab mot en lang og grusom krig dersom ikke Kenya trekker seg ut av Somalia.

SISTE NYTT

Siste nytt