Kraftige sammenstøt i Barcelona

Katalanske separatister har samlet seg i sentrum av Barcelona. Demonstrantene kastet maling på politiet, som svarte med batonger for å drive demonstrantene tilbake.

Maling og batonger i Barcelona. Foto: APT

Mange av demonstrantene hadde samlet seg allerede lørdag for å protestere mot en marsj til støtte for politiets krav om høyere lønn. Da demonstrantene begynte å kaste maling og andre gjenstander mot politiet, svarte de med å bruke batonger mot demonstrantene.

Minst to personer er arrestert under demonstrasjonene. Foto: Reuters

Uro i Katalonia

Spenningsnivået i regionen har økt de siste dagene. En årsak til det er at det på mandag er ett år siden den omstridte folkeavstemningen i Katalonia om løsrivelse fra Spania.

Avstemningen ble ikke anerkjent av spanske sentralmyndigheter, og ble definert som ulovlig.

Den gangen grep politiet inn for å fysisk hindre folk fra å delta i folkeavstemningen, noe som førte til at hundrevis av mennesker ble skadet.

De separatistledede katalanske myndighetene har bedt sentralmyndighetene om en ny og bindende avstemning i spørsmålet om Katalonia skal bryte ut fra resten av Spania.

Meningsmålinger viser at de rundt sju og en halv million innbyggere som bor i regionen er delt omtrent på midten i spørsmålet.

LES OGSÅ: Alt om selvstendighetskampen i Spania

SISTE NYTT

Siste nytt