NRK Meny
SPAIN-CATALONIA-POLITICS
Foto: RUBEN MORENO GARCIA / AFP

Catalonias selvstendighetskamp

Oppsummert

Den spanske regjeringen tar i bruk grunnlovens paragraf 155 og varsler nyvalg i Catalonia innen seks måneder, opplyser statsminister Mariano Rajoy. Myndighetene i Catalonia har ønsket å løsrive seg fra Spania.

 • – Verste angrep siden Franco-tiden

  Catalonias president Carles Puigdemont sier lørdag at den spanske regjeringens handlinger de siste dagene er de verste angrepene mot Catalonia siden Franco-tiden, melder Reuters. Det katalanske parlamentet skal nå samles for å diskutere situasjonen.

 • Catalonia: – Dette er et kupp

  De spanske myndighetens avgjørelse om å oppløse Catalonias regjering er «et kupp», sier parlamentspresident Carme Forcadell i en tale lørdag kveld, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Forcadell sier kampen for uavhengighet vil fortsette.

 • Catalonia-president holder tale

  Carles Puigdemont, president i det høyeste politiske organ i Catalonia, skal lørdag klokken ni holde en tale i Barcelona. Den spanske regjeringen meddelte lørdag at de vil har oppløst den regionale regjeringen i Catalonia.

  Den katalanske Presidenten Carles Puigdemont holder pressekonferanse
 • Demonstrasjoner i Barcelona

  Flere tusen mennesker tok lørdag til gatene, for å markere sin motstand mot at den spanske regjeringen oppløser regjeringen i Catalonia og varsler nyvalg i regionen innen seks måneder. Catalonias leder Carles Puigdemont vil tale klokken ni norsk tid.

Den katalanske Presidenten Carles Puigdemont holder pressekonferanse
Pressekonferanse med den Spanske statsministeren Mariano Rajoy om situasjonen i Catalonia

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no