NRK Meny
Demonstrasjoner i Barcelona
Foto: Lluis Gene / AFP

Catalonias selvstendighetskamp

Oppsummert

Regionforsamlingen i Catalonia stemte for lausriving frå Spania i oktober 2017. Samme dag oppløyste spanias statsminister Mariano Rajoy regionforsamlinga. Carles Puigdemont rømde frå Spania. Han ble arrestert i Tyskland søndag 25 mars.

 • Puigdemont returnert til Belgia

  Den katalanske separatistlederen Carles Puigdemont har forlatt Tyskland og returnert til Belgia, opplyser advokaten hans. Puigdemont har vært etterlyst internasjonalt av Spania siden Catalonias mislykkede forsøk på å løsrive seg fra Spania sist høst.

 • Puigdemont returnerer til Belgia

  Den tidlegare katalanske leiaren, Carles Puigdemont, som har opphalde seg i Tyskland, sa i dag at han vil returnere til Belgia. Det melder AFP. Dette skjer etter at spansk høgsterett i førre veke trakk tilbake den internasjonale arrestordren på han.

 • Puigdemont kan utleverast

  Ein tysk domstol har bestemt at Carles Puigdemont kan utleverast til Spania på bakgrunn av at han er sikta for misbruk av offentlege midlar i heimlandet. Han har ikkje kunna blitt utlevert på bakgrunn av siktinga for oppvigling og opprør.

 • Katalonia-leiar takkar Skottland

  Den katalanske regionpresidenten Quim Torra takkar Skottland og den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon, for støtte til Catalonias kamp for sjølvstende, skriv BBC. Dei to møttest onsdag i Edinburgh.

  Quim Torra og Nicola Sturgeon
  Foto: JEFF J MITCHELL / AFP
 • Regjering teken i eid i Catalonia

  Den katalanske presidenten Quim Torra og hans nye regjering er tekne i eid, melder AP. Dermed har regionen sjølvstyre att, etter å ha vore styrt frå Madrid i sju månadar. Torra seier han ynskjer å møte den nye spanske statsministeren, Pablo Sánchez.

Den tidligere katalanske regionpresidenten Carles Puigdemont er løslatt mot kausjon i Tyskland. Han har sittet i varetekt etter pågripelsen ved grensen mellom Danmark og Tyskland 25. mars.
Protester i gatene i Barcelona etter at Catalonias tidligere president, Carles Puigdemont er arrestert i Tyskland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no