John Kerry gir seg med politikk

USA utenriksminister John Kerry bekrefter at han ikke vil stille som kandidat ved neste presidentvalg, og 70-åringen kommer til å gi seg i politikken etter valget i 2016.

John Kerry

John Kerry kommer ikke til å bli USAs neste president.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

– Jeg gir meg i politikken og har ingen planer fremover. Dette er mitt siste stopp, sier den tidligere senatoren og presidentkandidaten til CNN i kveld.

Vil gå videre

Kerry er av mange blitt pekt på som en mulig etterfølger for Barack Obama i Det hvite hus etter det amerikanske presidentvalget i 2016. Det vil mannen som da vil være 72 ikke høre snakk om.

– Jeg vil tjene landet mitt i den privilegerte posisjonen presidenten har gitt meg. Det er en stor utfordring som jeg har fått, deretter vil jeg gå videre, sier Kerry til CNN-programmet som sendes onsdag kveld amerikansk tid.

Midtøsten-forhandlinger

Kerry var demokratenes presidentkandidat i 2004, da han tapte mot sittende president George W. Bush, og ble i fjor utenriksminister etter Hillary Clinton.

Før det har han siden 1985 sittet som senator for delstaten Massachusetts.

Kerry har det siste halvåret jobbet hardt for å få fredsprosessen i Midtøsten på fote igjen.

Ifølge USAs utsending til Midtøsten, håper amerikanske myndigheter i løpet av få uker å få på plass et rammeverk for en avtale mellom Israel og Palestina, og at en ny forhandlingsrunde kan begynne ved utgangen av 2014.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt