NRK Meny
Normal

Jerusalem: Minst tre drept i angrep

Minst tre personer er drept i flere angrep i Jerusalem, opplyser politi og helsepersonell. Minst 30 er såret, ifølge israelske medier.

Angrep i Jerusalem

Det ene angrepet skjedde mot en buss. To palestinere gikk om bord og begynte å skyte passasjerene, skriver nettavisen Ynet.

Helsepersonell opplyser at en busspassasjer i 60-årene ble skutt og drept. En annen passasjer som ble alvorlig såret, døde kort tid etter på sykehus.

Politiet som kom til stedet skjøt og drepte en av de to angriperne, ifølge avisene. Den andre antatte angriperen ble også drept, ifølge politiet.

«Raseriets dag»

Et annet sted i byen kjørte en mann ti minutter senere inn i en folkemengde på et busstopp. Minst en person ble drept og en annen ble sendt til sykehus med lettere skader. Mannen skal deretter ha gått ut av bilen og begynte å knivstikke folk som gikk forbi på fortauet.

Flere palestinske grupper har kunngjort at tirsdag skal være «raseriets dag», og volden startet med en knivstikking tidlig på morgenen.

Det skjedde utenfor rådhuset i Ra'anana like nord for Tel Aviv. En 32 år gammel israeler ble knivstukket i halsen og magen, men slapp unna med lettere skader. En 22 år gammel mann som mistenkes å ha stått bak ugjerningen, ble påført moderate skader.

Halvannen time senere skjedde det enda et knivangrep i Ra'anana. Denne gang ble fire mennesker knivstukket. En av dem ble påført alvorlige skader, en annen moderate skader, og de to andre lettere skader. Den antatte palestinske gjerningsmannen ble lettere såret, ifølge Ynet.

Til sammen sju israelere og 28 palestinere er drept i voldsbølgen de siste tolv dagene.

Palestiner angrep busspassasjerer i Jerusalem

Fire angrep mandag

Mandag ble fem israelere knivstukket i Jerusalem, i fire separate angrep. Blant de sårede var en 13 år gammel gutt som ble knivstukket mens han satt på en sykkel.

Ifølge Haaretz ble alle de angivelige knivstikkerne pågrepet, og de var alle palestinere, skriver avisen.

Tidligere mandag måtte israelske soldater ta i bruk tåregass for å holde tilbake en folkemengde på rundt 20 personer som brøt seg gjennom grensegjerdet mellom Gazastripen og Israel. To palestinere ble såret. Halvannen time senere trakk palestinerne seg tilbake til Gazastripen, skriver Haaretz.

– Kniv-terror

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa mandag at han vil sette hardt mot hardt for å få slutt på det han kaller palestinsk knivterror.

Palestinernes utenriksminister Riad al-Malki gir Israel skylden for at volden igjen har blusset opp.

– Netanyahu håper å utløse en tredje intifada. Han ønsker å unngå problemene han står overfor på den diplomatiske og politiske arena, der han ynkelig har feilet, sa Maliki mandag.

De palestinske protestene og angrepene er blitt styrket av at Israel har begrenset palestineres tilgang til islams tredje helligste sted, al-Aqsa-moskeen som ligger på Haram al-Sharif-høyden i Jerusalems gamleby.

Mange frykter at urolighetene de siste ukene, kan være starten på en ny intifada.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt