Israelske medier: Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha søkt israelsk statsborgerskap

Israelske medier har i flere dager spekulert om den russisk-jødiske milliardæren har blitt israelsk statsborger.

Roman Abramovitsj og sønnen Aaron

EIER CHELSEA: Roman Abramovitsj og sønnen Aaron på Chelsea-kamp på Stamford Bridge mot Crystal Palace.

Foto: John Sibley / Reuters

Nylig utløp Roman Abramovitsj' (51) investorvisum i Storbritannia. Det stadig mer betente forholdet mellom Storbritannia og Russland etter at eks-spionen Sergej Skripal og hans datter Julia ble forgiftet, skal være årsaken til at Chelsea-eieren ikke fikk fornyet visumet, skriver Haaretz.

Andre medier melder at det er forsinkelser i visumprosessen som er årsaken.

Mesterliga

MILLIARDÆR: Ifølge Forbes' er russeren god for nær 90 milliarder kroner. BBC skriver at dersom Chelsea-eieren har blitt israelsk statsborger, er han Israels rikeste mann.

Foto: Michaela Rehle / Reuters

BBC, som siterer kilder i det israelske immigrasjonsverket, skriver at milliardæren skal ha søkt statsborgerskap på den israelske ambassaden i Moskva.

Dette bekrefter en talsperson for den israelske regjeringen overfor en israelsk tv-kanal.

– Roman Abramovitsj kom til den israelske ambassaden i Moskva som enhver annen person og søkte om statsborgerskap, sa en talsmann for den israelske regjeringen til tv-kanalen Channel 10, ifølge The Guardian.

Ikke på FA-cupfinale

Ifølge israelske medier har Abramovitsj fått et israelsk ID-kort på bakgrunn av den israelske loven om tilbakevending. Loven fastslår alle jøders rett til å immigrere til staten Israel.

Abramovitsj

IKKE PÅ FINALE: Milliardæren var ikke på FA-cupfinalen der laget hans Chelsea spilte forrige helg.

Foto: Ben Stansall / AFP

Den britiske regjeringen har foreløpig ikke kommentert Abramovitsj' visumsak, og påstandene om at forgiftningen i Salisbury skal ha noe å gjøre med visumproblemene.

Heller ikke talsmannen til Chelsea-eieren har villet uttale seg om saken.

Abramovitsj' britiske visum skal ha utløpt for nesten én måned siden, noe som medførte at han ikke fikk sett FA-cupfinalen i London mellom Chelsea og Manchester United forrige helg.

– Israels rikeste

Russisk-jødiske Abramovitsj har eid fotballklubben Chelsea siden 2003, og har vært til stede på nesten hver eneste kamp.

Putin og Abramovitsj

Roman Abramovitsj og president Vladimir Putin i et møte i Kreml i 2005.

Foto: Itar Tass / AP

Ifølge Forbes' er russeren god for nær 90 milliarder kroner. BBC skriver at dersom Chelsea-eieren har blitt israelsk statsborger, er han Israels rikeste mann.

Ifølge The Jerusalem Post skal milliardæren være i ferd med å bygge seg et hus i landet.

Abramovitsj søkte også i 2016 om å få bosette seg et annet sted enn i Storbritannia. Den gang i sveitsiske Verbier, ifølge avisen Le Matin. I juni i fjor trakk han søknaden.

SISTE NYTT

Siste nytt