NRK Meny
Normal

Irsk politiker må be kvinnelig kollega om unnskyldning

Etter 20 timer med abortdebatt gikk det litt over styr for en av representantene i den irske nasjonalforsamlingen.

abortdebatt parlamentet i Irland

Se videoen fra det irske parlamentet.

Videoen som nå vekker oppsikt i Irland viser parlamentsmedlem Tom Barry som tvinger sin kvinnelige partikollega Aine Collins til å sette seg på fanget hans. Når Collins forsøker å komme seg løs, tvinger han henne ned en gang til.

Hendelsen skjedde klokka tre på natta etter 20 timer med abortdebatt.

- Jeg tror nok ikke folk tar sine beste avgjørelser klokka tre om morgenen, når de har vært på jobb i 20 timer. Det er vanskelig å se for seg at dette ville ha skjedd klokka ti på morgenkvisten, sier en politisk kilde til avisa Independent.

Beklager

Barry, som representerer det kristendemokratiske partiet Fine Gael, har måttet unnskylde det som av kritikerne blir sett på som et klart tegn på hersketeknikk. Partiet hans har også gått ut og beklaget det de mener er uakseptabel oppførsel.

- Hvis dette hadde skjedd på en annen arbeidsplass hadde det vært uakseptabelt. Det at det skjer i parlamentet, gjør det enda verre, sier partisekretær Tom Curran i Fine Gael.

Barry har også bedt om tilgivelse fra Collins. Den har han fått og Collins skal ha sagt at hun ikke har tatt skade av hendelsen.

For ordens skyld, begge de involverte parter støtter regjeringens abortlov.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt