NRK Meny
Normal

Innstiller søket på Grønland

Politiet på Grønland tror ikke lenger det er håp om å finne de savnede nordmennene i live og innstiller derfor søket.

De tre savnede nordmennene på Grønland. Magnar Haarr, Jonas Reiestad og Tormod Aniksdal.

Politiet gir opp letingen etter nordmennene etter kun å ha funnet Tormod Aniksdal (t.h.) død. De to andre er fremdeles savnet.

Foto: Privat

– Vi har søkt etter dem i flere dager med både helikopter og politihunder. Vi har gått nøye gjennom de aktuelle områdene uten andre resultater enn det som ble funnet av spor mandag, sier visepolitimester Morten Nielsen til NRK sent onsdag kveld norsk tid.

Et siste forsøk

Mandag ble 24 år gamle Tormod Aniksdal funnet død i en elv, og i ettermiddag gjorde politiet et siste forsøk på å finne hans to kamerater, Magnar Haarr og Jonas Reiestad, som fremdeles er savnet.

Etter å ha lokalisert hvor de siste bildene på nordmennenes kamera ble tatt, dro politiet ut med hunder for å søke gjennom området. Men også dette søket var resultatløst.

– Vi har også søkt på begge sider av elven med politihunder, sier Nielsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Søndre Strømfjord, Grønland

I dette området på Grønland har de tre nordmennene vært savnet i flere dager. Mandag ble den ene av dem funnet død.

Foto: Leiff Josefsen / SCANPIX

– Hadde de kommet seg opp på land, hadde vi funnet dem

Han mener funnene politiet har gjort, styrker teorien deres om at nordmennene forsøkte å krysse elven på en hjemmelaget flåte.

– Da ble de trolig overrasker av sterk strøm og falt i vannet. Vannet er iskaldt, og strømmen er meget sterk, sier Nielsen.

– Vi mener at dersom nordmennene hadde klart å komme seg opp på land, ville vi ha funnet dem gjennom de søkene vi har foretatt. Ettersom det ikke har vært resultatet, mener vi det er en uunngåelig konklusjon at det ikke lenger er mulig å finne overlevende.

De pårørende gir ikke opp

I går kom en gruppe venner og familie av de tre nordmennene til Grønland for å bistå i letingen. De dro inn i Paradisdalen i dag.

Til tross for at politiet nå gir opp søket etter de savnede nordmennene, vil de pårørende fortsette sin leteaksjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt