NRK Meny
Normal

Politiet har funnet flåte

Letingen etter de tre nordmennene på Grønland fortsetter ut dagen, og politiet har en teori om at de tre har forsøkt å krysse elven på en flåte.

Søndre Strømfjord på Grønland

Politiet tror de tre nordmenne forsøkte å krysse Søndre Strømfjord på Grønland på en flåte.

Foto: Karsten Schnack / SCANPIX DANMARK

– Vi har funnet greiner som er bundet sammen, og har en teori om at de tre har forsøkt å krysse elven i en selvlaget flåte, men blitt overrumplet av strømmen og druknet, sier visepolitimester Morten Nielsen til NRK.

I tillegg til en flåte av ryggsekker og luftmadrasser har leitemannskapene ifølge NTB funnet en hjemmelaget åre.

Mann funnet

I går kveld ble en mann funnet omkommet i en elv i Paradisdalen på vestsiden av Grønland. Det er i dette området letingen etter de tre har vært konsentrert. Men politiet har foreløpig ikke bekreftet om det er en av de tre savnede som er funnet død.

– Vi vil fortsette nå letningen i dag med helikopter og politihunder, sier Nielsen, som ikke vil si hvor lenge leteaksjonen vil vare.

– Det er for tidlig å si når vi vil avslutte letingen, men vi vil trolig ha flere svar i ettermiddag.

Ryggsekk og luftmadrasser

Tidligere på mandag ble det også funnet tre forlatte ryggsekker, som tilhørte jærbuene. Letemannskapene har også funnet luftmadrasser og andre gjenstander som tilhørte de tre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


De tre savnede er Tormod Aniksdal (24), Magnar Haarr (24) og Jonas Reiestad (31), som ikke kom tilbake etter en ukes fisketur i Paradisdalen ved Søndre Strømfjord fredag. De ble meldt savnet dagen etter.

De hadde ikke GPS eller annet satellitt-utstyr da de la ut på tur.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt