NRK Meny
Normal

Kamera kan løse forsvinningsgåten

Politiet på Grønland har funnet et kamera i en av ryggsekkene etter de savnede nordmennene på Grønland.

De tre savnede nordmennene på Grønland. Magnar Haarr, Jonas Reiestad og Tormod Aniksdal.

Politiet har funnet et kamera i en av sekkene til de savnede nordmennene.

Foto: Privat

– Vi har funnet et kamera i en av ryggsekkene der det siste foto er fra 4. august. Så det er det siste livstegn vi har fra dem. Det var bilde av dem alle tre og luftmadrassene, sier visepolitimester Morten Nielsen til NRK.

Det er fire dager før de ble meldt savnet, og kan bidra til å kaste nytt lys over etterforskningen.

Håpet svinner

Politiet har ennå ikke bestemt seg for hva de vil gjøre videre, men Nielsen mener det er stor sannsynlighet for at de fortsetter letingen etter de to som fortsatt er savnet.

– Vi sitter nå og evaluerer det arbeidet som er gjort og hvor det er sannsynlig at de savnede kan befinne seg, sier Nielsen, som skal møte de norske pårørende som har tatt turen til Grønland for å hjelpe til med letearbeidet, men han er ikke spesielt optimistisk i forhold til å finne de to savnede i god behold.

– Slik det ser ut nå og etter hvert som tiden går ser det dårligere og dårligere ut for å finne de to i live, sier Nielsen.

Flåte

Mandag fant letemannskapene Tormod Aniksdal død i elven. Like ved lå sekkene til nordmennene, diverse turutstyr og en provisorisk flåte som nordmennene hadde laget av en luftmadrass, greiner og tau.

Politiet holder fast ved teorien om at de tre forsøkte å bygge en flåte.

– Vi har fortsatt det inntrykk at de har bygget en flåte. Mannen er funnet i elven og det samme er ryggsekkene, sier Nielsen.

Reiste fra Norge

I går kom en gruppe venner og familie av de savnede til Søndre Strømsfjord for å bistå letingen. Det er ventet at de vil reise ut til leteområdet i løpet av onsdagen.

Nielsen har tidligere uttrykt en viss skepsis overfor at flere skal begi seg ut i den ville grønlandske naturen, og råder nordmennene til å vise varsomhet.

– Jeg sier til dem som jeg sier til alle som ferdes i den grønlandske natur. For den grønlandske natur er annerledes enn den natur man er vant til hjemmefra. Derfor ber jeg alle være forsiktige og ta med seg kommunikasjonsutstyr.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt