Spist tre mennesker, dømt til fangenskap

Indiske myndigheter har dømt tre løver til å tilbringe resten av livet i fengsel etter at tester beviser at løvene er menneskeetere.

INDIA-WILDLIFE-ANIMAL

BAK LÅS: Tre indiske løver er dømt til å tilbringe resten av livet i fangenskap etter de har blitt dømt som menneskeetere.

Foto: SAM PANTHAKY / Afp

Indiske myndigheter «arresterte» tidligere i uke 18 løver fra en nasjonalpark etter tre personer ble drept etter å ha blitt angrepet av jungelens konge.

INDIA-WILDLIFE-ANIMAL

JUNGELENS KONGE: Denne mannlige løven vil tilbringe resten av livet i en indisk dyrehage bestemte en indisk domstol.

Foto: SAM PANTHAKY / Afp

Menneskerester

Tre personer, en 14 år gammel gutt, en kvinne rundt 50 og en 61 år gammel mann ble drept mellom april og mai. Angrepene førte til at myndighetene måtte fange en løveflokk på 18 dyr.

Etter å ha testet avføringen til dyrene fant etterforskerne rester av mennesker i avføringen til en voksen hannløve og to unge hunnløver, forteller Gujarats sjefkonservator til nyhetsbyrået AP.

Nå sendes hannløven til en dyrehage, mens hunnløvene vil holdes bak murene i et redningssenter.

– Aggressive når de ser mennesker

INDIA-ANIMAL-ASIATIC LION

SVÆRT AGGRESSIVE: Menneskeetende løver blir svært aggressive når de får øye på mennesker.

Foto: SAM PANTHAKY / Afp

Den siste tiden har det blitt rapportert seks angrep på mennesker i nasjonalparken, det eneste området hvor man finner den indiske løven.

– Menneskeetende løver blir ofte svært aggressive når de ser mennesker, fortalte viltlivsekspert Ruchi Dave til BBC.

En annen ekspert, Revtubha Raizada, fortalte at å slippe løvene ut i det fri igjen vil være utrygt. Nå blir tre løver fengslet resten av livet, mens de 15 andre løvene i flokken vil bli sluppet løs i skogen.

SISTE NYTT

Siste nytt