Flyangrepene fant sted i september og oktober. Menneskerettighetsorganisasjonen har oppsøkt områdene som ble rammet og intervjuet overlevende.
– Hvor mange sivile må dø som følge av disse lovstridige flyangrepene i Jemen, før koalisjonen og deres amerikanske allierte etterforsker hva som gikk galt og hvem som er ansvarlig, spør Joe Stork, som er nestleder for HRWs virksomhet i Midtøsten.
– De utviser en manglende respekt for sivilbefolkningens trygghet som er forferdelig, sier han.
Regjeringshæren i Jemen er splittet, og deler av styrkene har sluttet seg til Houthi-militsen som kontrollerer hovedstaden Sana. Disse soldatene støtter landets president Abd-Rabbu Mansour Hadi
Foto: STRINGER / ReutersSkole og sykehus
HRW anklager også Houthi-militsen, som tok kontroll over Sana i februar, for å ha satt sivilbefolkningens liv i fare ved minst to anledninger ved å stasjonere styrker i tett befolkede områder.
Nærmere 3.000 sivile er drept i Jemen siden Saudi-Arabia med støtte fra åtte andre araberstater gikk til krig mot Houthi-militsen og sendte kampfly på vingene i slutten av mars, de aller fleste av dem ifølge FN i flyangrep.
Human Rights Watch har tidligere dokumentert hvordan koalisjonen har benyttet klasebomber og angrepet både skoler og sykehus og bedt FNs sikkerhetsråd slå ned på det de mener er krigsforbrytelser.
Denne lærerskolen i den nordvestlige byen Sadaa ble lagt i grus under et saudiarabisk flyangrep i november.
Foto: STRINGER / ReutersKrever gransking
HRW har også oppfordret FNs menneskerettsråd til å opprette en uavhengig gransking av krigsforbrytelser i Jemen, begått av Saudi-Arabia, Houthi-militsen og deres respektive allierte.
– Den saudiledede koalisjonen har gjentatte ganger angrepet bolighus, skoler og sykehus, selv om det ikke var noen militære mål i nærheten, slår Stork fast.
– De land som best kan bidra til å få slutt på slike avskyelige brudd på folkeretten, først og fremst USA og Storbritannia, må handle om de ikke vil bli medskyldige i disse overgrepene, sier han.