Hillary Clintons valgkampanje ble hacket – mistenker russisk etterretning

Under hackingen av Det demokratiske partiet skal hackerne ha fått tilgang til datasystemer som brukes av valgkampanjen til Hillary Clinton. Samtidig varsler Wikileaks flere avsløringer.

US-VOTE-DEMOCRATS-CLINTON

Dataprogrammer som blir tatt i bruk av Hillary Clintons valgkampanje skal ha blitt hacket av to russiske hackere. Nå etterforskes hackingen av amerikanske myndigheter.

Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / Afp

Hackingen av Det demokratiske partiet preget Demokratenes landsmøtte denne uken. Hackerne skal også ha fått tilgang til flere datasystemer som brukes av Hillary Clintons valgkampanje, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nye avsløringer fra Reuters viser at hackerne skal ha hatt tilgang til alt fra e-poster til interne notater. Russisk etterretning blir mistenkt for å stå bak cyber-angrepet på Det demokratiske partiet, skriver New York Times.

Assange: – Det kommer mer

FILES-BRITAIN-SWEDEN-ECUADOR-ASSANGE-COURT

Julian Assange og Wikileaks sitter på mer informasjon rundt det amerikanske valget.

Foto: JACK TAYLOR / Afp

I et intervju med tv-kanalen CNN forteller Wikileaks-grunnlegger Julian Assange at de ikke vil bekrefte eller avkrefte om russere står bak hackingen av DNC. Han varsler også flere avsløringer rundt det amerikanske presidentvalget.

– Vi har mer materiale knyttet til kampanjen til Hillary Clinton som er veldig interessante, sa Assange til CNN.

Russiske myndigheter har avvist anklagene om at de skal stå bak hackingen og kalt avsløringene for «vanlig lek og moro» fra den amerikanske valgkampen, ifølge CNN.

Etterforskes av FBI

FBI og det amerikanske justisdepartementet etterforsker nå om Clinton-kampanjens egne datasystemer har blitt hacket, skriver CNN.

Det amerikanske justisdepartementet er også i gang med å undersøke om cyber-angrepet kan utgjøre en fare for amerikansk sikkerhet, skriver Reuters.

En talsmann for Clinton forteller at en rekke dataprogrammer som brukes av Det demokratiske partiet og presidentkandidaten hadde blitt hacket, som senere har blitt offentliggjort av nettstedet Wikileaks.

– Vår kampanjes datasystemer har blitt undersøkt av eksperter på cyber-sikkerhet. Hittil har de ikke funnet noe som tilsier at våre interne systemer har blitt ødelagt, sier talsmann Nick Merrill for Clintons kampanje skriver The Guardian.

DEM 2016 Convention

Avsløringene til Wikileaks viser at DNC skal ha forsøkt å sabotere valgkampen til Bernie Sanders.

Foto: J. Scott Applewhite / Ap

Hadde tilgang til alt

De nye avsløringene viser at hackerne hadde full tilgang til hele datasystemet til Det demokratiske partiet, skriver Reuters. Hackerne skal blant annet hatt tilgang til alt fra e-poster til strateginotater og interne opposisjonsvurderinger ifølge Reuters.

De to russiske hackerne Cozy Bear og Fancy Bear har blitt utpekt som gjerningspersonene bak hackingen av Det demokratiske partiet av sikkerhetseksperter, skriver The Guardian.

Ifølge e-postene skal deler av Det demokratiske partiet ha prøvd å sabotere valgkampen til Bernie Sanders. Avsløringene førte til slutt til at partileder Debbie Wasserman Schultz trakk seg.

Denne uken ble også nettverket som brukes til pengeinnsamling av Det demokratiske partiet hacket. Denne hackingen skal også ha blitt utført av russere, hevder amerikansk etterretning skriver Reuters.

SISTE NYTT

Siste nytt