Hopp til innhold

Sanders-tilhengere arrestert i Philadelphia

Bråket mellom Bernie Sanders-tilhengerne og ledelsen i Demokratiske partiet har ikke stilnet. I natt brente de flagg utenfor kongress-senteret og flere ble arrestert.

demonstrasjoner i Philadelphia

Flere hundre mennesker samlet seg utenfor Kongress-salen der Det demokratiske partiet holder sitt landsmøte i Philadelphia.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

Mens salen hyllet Barack Obama, Joe Biden og Tim Kaine, samlet flere Sanders-tilhengere seg utenfor og demonstrerte mot partiet som de mener har tvunget dem til stillhet.

Hollywood-kjendiser

Landsmøtets tredje dag foregikk stort sett fredelig og mange hadde nok trodd at mandagens arbeid med å forene partiet og Bernie Sanders sitt personlig brev til sine støttespillere om å stille seg bak partiets kandidat hadde hjulpet, men det er fortsatt mange som er misfornøyd.

Susan Sarandon støtte Bernie Sanders

Hollywood-skuespiller Susan Sarandon er veldig opprørt etter det hun mener er sensur av Sanders-tilhengere på Demokratenes landsmøte.

Foto: Michael R. Sisak / Ap

Og en av dem er Hollywood-skuespiller Susan Sarandon.

– Vi opplever at mange av Sanders sine støttespillere ikke får si sin mening, og i dag toppet det seg, sier Sarandon som sammen med blant andre skuespillerkollega Danny Glover stilte seg bak Ohio-delegaten og Sanders-tilhengeren Nina Turner som ble nektet å tale under nattens møte.

– Hun var klar til å holde sitt innlegg, og er veldig, veldig skuffet, sier Sarandon som understreket overfor pressen at flere med henne nå er opprørt.

Satt fyr på flagg

USA-ELECTION/DEMOCRATS

Det var demonstrasjoner flere steder i Philadelphia i natt, og flere ble arrestert.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

Noen timer senere samlet flere hundre seg utenfor kongress-salen der de blant annet satt fyr på et amerikansk flagg. Og det hele utartet og flere ble arrestert.

De siste dagene så har flere tusen demonstrert i gatene i Philadelphia, men de aller fleste har gått rolig for seg.

– Vi vil at vår demokratiske mening skal bli hørt, sier Brian Ertz, som var en av dem som satte seg ned foran inngangen til presseteltet i natt, og som understreker at målet med landsmøtet er å diskutere og vurdere innspill fra hele landet.

– Dersom de ønsket samling, ville de gått inn i en reell demokratisk prosess for å oppnå dette.

E-post-skandalen

I forkant av landsmøtet offentliggjorde Wikileaks 20.000 eposter fra kontoene til sju demokratiske ledere for perioden januar 2015 til mai 2016. Flere viser at ledende medlemmer av partiets øverste organ var oppsatt på å svekke Sanders, ved å sette søkelys på hans tro og verdier.

I et forsøk på å begrense saken valgte partileder Debbie Wasserman Schultz å fratre bare timer før åpningen, der hun skulle hilse delegatene velkommen til et oppbyggelig og forsonende møte.

Men fortsatt så føler mange seg tvunget til stillhet av partiledelsen.

SISTE NYTT

Siste nytt