NRK Meny
Normal

Hevder Trump ble oppildnet til griseprat

Melania Trump mener ektemannens kommentarer var upassende, men sier hun oppfatter at programleder Billy Bush ledet Donald Trump til å si det han sa i videoen fra 2005.

Melania Trump

Melania Trump på vei inn til den andre presidentdebatten.

Foto: RICK WILKING / Afp

– Jeg sa til mannen min at språkbruken var upassende og uakseptabel. Og jeg var overrasket, for det er ikke den mannen jeg kjenner, sier Melania Trump til CNN på spørsmål om hvordan hun reagerte på videoen.

Opptaket, der presidentkandidaten blant annet sier at han som kjendis kan ta kvinner i skrittet uten samtykke, stammer fra oktober 2005 – ni måneder etter at han giftet seg med Melania.

I videoen snakker Trump med programleder Billy Bush fra TV-programmet Access Hollywood. Også Bush, som er nevøen til tidligere president George W. Bush, har fått kraftig kritikk etter opptaket, blant annet for kommentarene om TV-stjernen Arianne Zucker.

Trumps kone mener det var Bush som tok initiativ til samtalen, og antyder at han kan ha gjort det bevisst.

– Kameraene var ikke på, bare mikrofonen. Jeg lurer på om de visste at mikrofonen var på. For det var guttesnakk, og programlederen ledet ham til å si skitne og dårlige ting, sier hun.

Etter at opptaket ble kjent har en rekke kvinner stått fram og hevdet at Trump har forgrepet seg på dem. Trump har bortvist påstandene, og sier kvinnene står fram for berømmelsens skyld.

Hele videoen fra 2005.

Opptaket fra 2005 ble kjent to dager før den andre debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt