NRK Meny
Normal

Trump kaller kvinne «fryktelig» etter påstander om beføling

Kristin Anderson og realitydeltakeren Summer Zervos stiller seg i rekken av kvinner som hevder Donald Trump har befølt dem uten samtykke.

Donald Trump

Donald Trump har beklaget uttalelsene i en video fra 2005, der han skryter av at han kan ta kvinner i skrittet fordi han er berømt. Siden har flere kvinner hevdet at han har forgrepet seg på dem.

Foto: Evan Vucci / Ap

– Hvis du hadde sett den fryktelige kvinnen, ville du sagt «tror ikke det», sier Trump, uten å slå tydelig fast hvem av kvinnene han mener, ifølge AP.

Presidentkandidaten sier at alle påstandene er uriktige, og at kvinnene anklager ham for å bli berømte.

Også torsdag sa Trump «bare se på henne» for å avvise påstandene om at han hadde forgrepet seg på journalisten Natasha Stoynoff, skriver Vox.

Kysset på munnen

Summer Zervos

The Apprentice-deltaker Summer Zervos.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Reuters

Zervos var deltaker i Donald Trumps realityshow The Apprentice i 2006. Hun sier milliardæren tok på henne og kysset henne på munnen da hun ankom kontoret hans, og at han kom med nye seksuelle tilnærmelser ved en senere anledning, ifølge Reuters.

Anderson sier på sin side at hun traff Trump på et utested i New York tidlig på 1990-tallet. Ifølge kvinnen tok Trump henne i skrittet, skriver Washington Post.

– Han la ikke an på meg. Jeg vet ikke hvorfor han gjorde det. Det var nesten som han gjorde det for å vise at han kunne, sier Anderson.

Video

For en uke siden måtte Donald Trump beklage sine uttalelser etter at en video fra 2005 ble kjent. I videoen skryter Trump blant annet av at han kan ta kvinner i skrittet fordi han er berømt.

Etter at videoen ble kjent har en rekke kvinner stått fram med anklager om Trump. Selv anklagde han Hillary Clintons ektemann Bill for overgrep mot kvinner da de to presidentkandidatene møttes til debatt forrige helg.

Hele videoen fra 2005.

Opptakene fra 2005 har skapt sterke reaksjoner.

Donald Trump beklager opptaket fra 2005.

Trump beklager uttalelsene i videoen.

Donald Trump synes det var viktigere å få frem at han kom til å slå IS, enn å snakke om skandalevideoen hvor han skryter av å kysse og ta på kvinner uten samtykke. Gjentatte ganger dro han inn IS i svarene sine da han ble konfrontert om videoen under debatten natt til mandag.

Donald Trump ble spurt om videoen i forrige presidentdebatt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt