Hopp til innhold

Her reddes syv måneder gamle Pasquale ut fra ruinene

Redningsmannskapene kjempet så i flere timer for å redde ut brødrene som lå fanget under en seng.

En syv måneder gammel baby ble reddet ut av ruinene etter jordskjelv i Italia.

I videoen ser vi den syv måneder gamle babyen bli løftet skrikende ut av ruinene av hjemmet dens. Dette skjedde i 4-tiden tirsdag morgen, etter at et jordskjelv rammet ferieøya Ischia utenfor Napoli mandag kveld.

Elleve år gamle Ciro var den siste av brødrene som ble trukket ut i live tirsdag formiddag etter å ha ligget begravd i bygningen i nesten 16 timer.

Mattias på sju år ble gravd ut et par timer tidligere, mens minstemann, Pasquale på sju måneder, ble berget natt til tirsdag.

– Vi hører stemmene deres, og vi snakker med dem for å berolige dem, sier Luca Cari, talsmann for redningskorpset til det italienske nyhetsbyrået Ansa, tidligere, mens de to eldste fortsatt lå innesperret.

Barnas far ble gravd fram halvannen time før babyen ble reddet. Den eneste som greide å ta seg ut av huset ved egen hjelp, var barnas gravide mor, som varslet myndighetene om at resten av familien er innesperret.

To mistet livet

Minst to personer er så langt bekreftet omkommet i jordskjelvet. En eldre kvinne mistet livet da hun ble truffet av en murblokk fra en kirke i landsbyen Casamicciola, melder avisen Corriere della Sera. En annen person er funnet død under en sammenrast bygning.

Ifølge Ansa er rundt 20 mennesker savnet etter jordskjelvet, som ble målt til 4,0. Skjelvet rammet hardest nord på øya.

Den vulkanske øya Ischia ligger rett utenfor Napoli, og jordskjelvet rammet idet øya er full av turister og på et tidspunkt da mange satt til bords for å spise middag, noe som vanligvis skjer sent på kvelden i Italia.

Blant dem som pleier å feriere på Ischia, er Tysklands statsminister Angela Merkel.

Italy Earthquake

Folk blir tatt imot på havnen i Napoli etter å ha kommet med ferje fra Ischia etter jordskjelvet.

Foto: Cesare Abate / AP

Hoteller evakuert

Bilder viser delvis sammenraste bygninger, og lokale innbyggere forteller om tilløp til panikk, kutt i strømforsyningen og evakuering av flere hoteller og deler av et sykehus.

– Det var virkelig kraftig og veldig skremmende, forteller en talskvinne for lokale myndigheter, Donatella Migliaccio.

Det er meldt om i alt 14 mindre etterskjelv.

Mange forsøker nå å komme seg vekk fra øya. Ifølge lokale medier er havnen i Ischia full av biler med folk som ønsket å komme seg tilbake til Napoli så fort som mulig.

Jordskjelvet inntraff få dager før årsdagen for jordskjelvet i Amatrice sentralt i Italia. Da mistet nesten 300 mennesker livet og skjelvet ble målt til en styrke på 6.

Ischia, Italia
  • Les mer:

SISTE NYTT

Siste nytt