NRK Meny
Normal

Her er beskjeden til Nice-terroristen: «feiging!»

Søppel, steiner og ordet «feiging», skrevet med kritt markerer stedet hvor Nice-terroristen ble skutt og drept av politiet.

I Nice viser folk sin dype forakt for terroristen som tok livet av 84 mennesker med en lastebil.

SE VIDEO: Åstedet hvor gjerningsmannen bak angrepet i Nice ble drept har blitt til en søppelhaug.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel

31 år gamle Mohamed Lahouaiej Bouhlel stod bak angrepet i Nice.

Foto: Ap
Francois Molins

Etterforskningsleder François Molins. bekrefter at gjerningsmannen leste IS-propaganda.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Blant blomster og lys til minne om ofrene etter tragedien i Nice, er det ett sted langs promenaden, Promenade des Anglais som skiller seg ut.

Stedet, er der hvor 31 år gamle Mohamed Lahouaiej Bouhlel ble funnet død, etter at han ble drept av politiet.

Med store bokstaver har noen skrevet «LÂCHE!», som betyr feiging. Ved siden av vokser haugen med tomme vannflasker, poser med matrester fra McDonalds og plastposer.

– Føler meg bedre

En liten jente i stripete kjole kommer bort og hiver fra seg et søppelpapir. En voksen mann spytter i haugen. Stadig strømmer det nye folk til som hiver fra seg søppel.

– Det fikk meg til å føle meg bedre. Men han skulle ha stått foran meg, for da kunne jeg blåst hodet av ham, sier en forbipasserende Reuters har snakket med.

– Det er ikke i nærheten av hva han fortjener. Han burde ha dødd tusen ganger for det han gjorde. Det er fryktelig, sier en annen.

Leste IS-propaganda

Mandag bekrefter den franske etterforskningslederen, François Molins, at gjerningsmannen nylig fattet en interesse for jihadisme, og at han leste propaganda fra terrorgruppen IS på nett.

Han sier videre at Nice-terroristen, 8 dager før angrepet, skal ha sagt til sine venner at han lot skjegget gro av religiøse grunner.

Naboer og venner av Bouhlel beskriver ham som en alt annet enn troende muslim og viser til at han både røykte og drakk, aldri gikk i moskeen og var kjent for å sjekke opp kvinner.

Ifølge andre familiemedlemmer hadde han i årevis slitt med psykiske problemer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt