Hopp til innhold

Hawking: – Vi overlever ikke nye 1000 år på jorden

Stephen Hawking tror menneskene må komme seg vekk fra jordkloden for å overleve.

Stephen Hawking

Stephen Hawking tror menneskene må forlate jorden innen 1.000 år for å overleve.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Det var under en forelesning i debattklubben Oxford Union, ved Universitetet i Oxford, at verdens mest kjente fysiker mandag la frem det uhyggelige fremtidsbildet, skriver avisen The Independent.

Hawking (74) snakket om universet og menneskenes opprinnelse og reflekterte over de mange gjennombruddene man har hatt innen forskningen rundt disse temaene de siste 50 årene.

– Vil forstå vår plass i universet bedre

– Vårt bilde av universet har forandret seg enormt de siste 50 årene og jeg er glad dersom jeg har bidratt litt til det, sa han.

– At vi mennesker har klart å forstå så mye av lovene som styrer oss og universet er definitivt en seier.

Hawking sa at han har stor tro på at vi i nær fremtid kommer til å lære enda mer og få et klarere bilde av det uendelige universet gjennom superdatamaskiner som Cosmos – som vil hjelpe oss å kartlegge millioner av galakser.

– Vi kommer til å få en bedre forståelse av vår plass i universet, sa han.

– Må komme oss vekk

Men med den forståelsen vil vi også komme til erkjennelsen av at vi må komme oss ut i verdensrommet, til nye planeter, for å overleve, mener professoren.

– Vi må ut i verdensrommet for å sikre menneskehetens fremtid. Jeg tror ikke vi kommer til å overleve i 1000 nye år uten å komme oss vekk fra vår skjøre planet, sa Hawking.

Det er ikke første gang fysikeren komme med dystre spådommer om menneskenes og jordas fremtid den siste tiden. I januar advarte han mot teknologiutviklinger som kan føre til nye måter som ting kan gå galt på. Han anslo også at selvforsynte kolonier på Mars ikke kom til å bli bygget før om minst 100 år og sa at vi frem til da må være «veldig forsiktige».

SISTE NYTT

Siste nytt