Ifølge Aftenposten.no er det første gang den farlige tarmbakterien er funnet på en matvare etter det siste E. coli-utbruddet.
Agurken ble funnet i søppelkassen hos en familie i Magdeburg der både mor, far og datter har vært syke, melder TV-stasjonen NTV.
Utover denne familien har det ikke vært spesielt mange tilfeller av E. Coli i Magdeburg.
Uvisst om man har funnet kilden
Men myndighetene er forsiktige med å slå fast at smittekilden er funnet, siden etterforskerne ikke har funnet bakterien på noen andre steder enn på denne ene agurken, verken i butikken der den var kjøpt eller hjemme hos familien.
Dermed kan man ikke utelukke at familien har blitt smittet et annet sted og deretter overført bakterien til agurken.
Epidemien ser ut til å være på tilbaketog, og det meldes om stadig færre nye smittede og også om nedgang i antall tilfeller av HUS.
Men helseminister Daniel Bahr sier at selv om det er grunn til optimisme, opprettholdes fortsatt myndighetens anbefaling om å unngå agurker, tomater, salat og spirer.
Mistenker spirer
Samtidig forsterker mistanken mot den stengte spire-gården i Niedersachsen seg.
Nok en medarbeider skal ha vært syk, til sammen har tre medarbeidere antagelig hatt E.coli.-smitte tidlig i epidemien. Bare hos en av dem er det helt sikkert.
Onsdag ble det også kjent at 18 smittede alle skal ha spist på en kantine i nærheten der det ble servert spirer fra denne gården, melder TV-kanalen NDR.
Men i spirene er det foreløpig ikke funnet bakterier. Nye prøveresultater kommer utover uken.
- Les også:
- Les også:
- Les også:
- Les også:
- Les også:
- Les også:
- Les også:
- Les også: