Forsvarer: – Saken mot Strauss-Kahn har kollapset

Forsvarerne til Dominique Strauss-Kahn oppsummerte i dag saken mot den tidligere IMF-direktøren ved å si at bevisene mot ham har smuldret bort.

Dominique Strauss-Kahn utenfor hotellet i Lille

UNDER PRESS: Dominique Strauss-Kahn har måttet tåle at detaljer om sexlivet er diskutert offentlig. Forsvarerne mener han ikke kan dømmes i halliksaken han er tiltalt i.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Fredag blir det klart når dommen i saken faller, men forsvarerne mente det er åpenbart at Strauss-Kahn ikke kan dømmes for hallikvirksomhet.

– Hva vi antar vil skje? Saken har kollapset. Alt som ikke er ulovlig kan ikke hindres i å skje. Loven er loven. Når det gjelder moral så må hver enkelt vurdere det selv, sa forsvarer Henri Leclerc til retten ifølge AFP.

Aktor vil henlegge

Også aktor i saken mener Strauss-Kahn bør frifinnes. Frederic Fevre skal allerede før saken ha startet opp ha ment at bevisene mot den tidligere franske finansministeren var for svake, og ønsket å henlegge. Han skal ifølge AFP ha blitt hindret av etterforskerne i saken.

Strauss-Kahns forsvarer Henri Leclerc

STOR MEDIEINTERESSE: Forsvarer Henri Leclerc møtte pressen utenfor retten i dag.

Foto: FRANCOIS LO PRESTI / Afp

Forsvarerne brukte i dag sluttprosedyren til å peke på mangelen på bevis for at Strauss-Kahn visste at kvinnene som deltok på festene var prostituerte.

– Dere har hørt argumentene. Det er ikke noe igjen. I en sak som har kostet en formue, sa Leclrec.

En annen av Strauss-Kahns forsvarere mente loven er blitt vridd for å kunne angripe Strauss-Kahns moral.

Detaljert om sexliv

Totalt har 14 personer vært tiltalt i den såkalte Carlton-saken. Etterforskere mener Strauss-Kahn og de andre tiltalte har vært del av et nettverk som har leid inn prostituerte til luksuriøse sexfester.

I retten har flere prostituerte detaljert forklart seg om festene og Strauss-Kahns seksuelle preferanser. Strauss-Kahn selv har hele tiden benektet at han var med på å arrangere festene og at han kjente til at kvinnene var prostituerte.

Ifølge ham har han hele tiden trodd at kvinnene som deltok på festene gjorde det frivillig. Gjennom sine dager i vitneboksen måtte Strauss-Kahn forklare seg i detalj om eget sexliv.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen.

SISTE NYTT

Siste nytt