Hopp til innhold

Toppløse demonstranter mot Strauss-Kahn

LILLE (NRK) Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble møtt av toppløse demonstranter da han møtte i retten i Lille i dag. Han nektet for å ha gjort noe kriminelt og gjentok at han ikke visste at kvinnene på sex-festene var prostituerte.

Demonstrasjon mot Strauss-Kahn
Foto: DENIS CHARLET / Afp

Rettssaken mot den tidligere franske finansministeren og IMF-sjefen og 13 andre personer fortsetter i dag. Alle 14 er tiltalt for «grov hallikvirksomhet i en organisert gruppe», og i dag er det Strauss-Kahns tur til å innta vitneboksen.

– Denne saken er helt ute av proporsjoner, sa Strauss-Kahn, kledd i mørk blå dress og med brunt slips. Han forklarte seg rolig og benektet å ha gjort noe kriminelt.

Strauss-Kahn innrømmet å ha deltatt på frilynte fester, men sa at det dreide seg om 12 fester totalt, eller fire treff årlig i løpet av tre år. Han gjentok at han ikke visste at kvinnene som var invitert var prostituerte.

– Jeg har tapt tid, penger og uten tvil mitt rykte, sa han.

Toppløs demonstrasjon mot Strauss-Kahn

Se video: Strauss-Kahn ble møtt av demonstranter da han kom til rettssalen i dag.

Kastet seg mot bilen

Tre kvinner fra gruppa «Femen» kastet seg mot bilen til Strauss-Kahn. En av dem forsøkte å klarte opp på panseret, men ble raskt fjernet av politiet før bilen kjørte inn i garasjen under bygget.

Den tidligere direktøren for Det internasjonale pengefondet (IMF), har hele tiden hevdet at han ikke kjente til at kvinnene som deltok på disse festene var prostituerte.

Dagen startet me at en av forretningsforbindelsene forklarte seg. David Roquet er en av dem som skal ha organisert fester for DSK, som franskmennene kaller den tidligere toppolitikeren.

Dominique Strauss-Kahn på vei til retten

Dominique Strauss-Kahn på vei til retten i dag.

Foto: Michel Spingler / Ap

Roquet har forsikret at han skjulte for «festens konge» hvor kvinnene kom fra.

– På rom med DSK og flere andre kvinner

Ved lunsjtider ble en tidligere prostituert kalt fram i vitneboksen. Hun forteller at hun ved en anledning ble Strauss-Kahn opp på hotellrommet.

– Det var tre kvinner der allerede. Det ble voldelig, sier hun og forteller at hun begynte å gråte mens det sto på.

Hun fortalte at hun prøvde å unngå ham ved senere anledninger.

– Han hadde ingen respekt. Jeg var ikke vant til slikt og sa til ham at det gjorde vondt, men jeg trengte pengene, sa hun.

Kvinnen sa at penger aldri var et tema mellom henne og DSK.

– Det var aldri snakk om betaling eller tarif. Jeg snakket aldri om at jeg fikk betalt for det jeg gjorde, sa hun, men mente at han umulig kunne være uvitende om det.

Hun forklarte at hun fikk pengene i en konvolutt, levert av David Roquet.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike. Retten må ta stilling til om de tiltalte har skaffet prostituerte til andre. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen.

SISTE NYTT

Siste nytt