Nå gjør de seg klare til «dommedagsfesten»

Mange trekker på smilebåndet, andre er overbeviste om at apokalypsen inntreffer 21. desember. Uansett så blir det «dommedagsfest» spredt over kloden fredag.

  • Hundretusener skal delta på dommedagsmarkeringer i Latin-Amerika.
  • Det ventes en tilstrømning av mennesker til den franske byen Bugarach fordi dommedagstroende mener byen vil bli spart for masseutryddelse.
  • Rundt 1000 personer må sitte bak lås og slå i Kina for å ha spredd rykter om at verden går under i morgen.

Myten om dommedag slutter snart

Da mayaene laget sin kalender trodde de nok ikke at den skulle skape så mye blest og hysteri. Mayaene selv himler med øynene og kaller dommedagsmyten for tull, tøys og bedrageri. De spår en fortsettelse – en ny epoke.

Med bare én en hel dag igjen før den påståtte apokalypsen, har turister og dommedagstroende inntatt blant annet Tikal i Guatemala. Her står de mest kjente mayaruinene i verden. I nabolandet Mexico forventer de at nærmere 200.000 mennesker vil komme til ruinbyen Chichen Itza fredag.

Spektakulære lysshow og konserter skal holdes, symbolske opptredener skal gjennomføres, og nedtellingen skal foregå på storskjerm.

– Folk i Guatemala City er for det meste opptatt med juleforberedelser og er litt ferdig med dommedagsideen. Men i Tikal er de godt i gang med markeringene, og det kommer til å bli ekslusivt og spektakulært, sier Juan Carlos Noguera Cardoza, som er innbygger i Guatemala, til NRK.no.

Men det er ikke bare i mayaenes hjemtrakter at nedtellingen til noe nytt markeres.

Vil stå på toppen av UFO-fjell

BUGARACH

Politiet i Bugarach har flere kontrollposter rundt Bugarachfjellet.

Foto: ERIC CABANIS / Afp

I den lille landsbyen Bugarach, som ligger på grensen til Pyreneene, har dommedagstroende kommet på uvelkomment besøk. Bugarachfjellet i byen sies å ha mystiske krefter, noe som har gjort at mange tror at landsbyen blir spart når apokalypsen inntreffer. Fredag ventes flere hundre personer å komme til byen.

De tilreisende tror at romfartøy og utenomjordiske holder til inne i fjellet, og at UFOene vil ta med seg folk som er i nærheten slik at de overlever «masseutryddelsen».

Ryktet om at mange vil komme til byen startet på internett, men per nå er det flere journalister i byen enn innbyggere. Ordføreren i byen Jean-Pierre Delord har gått ut i media og advart folk mot å komme til byen.

– Jeg insisterer. Ikke kom hit, det kommer bare til å være masse politi her, sier Delord.

Politi og personell fra militæret passer nå på at ingen kommer seg opp på fjellet før julaften, men da er hele poenget borte for de tilreisende. På internett er det flere som diskuterer hvordan de skal komme seg forbi hindringene.

Bugarach

Mange mennesker har tro på at denne landsbyen vil spares i morgen, og planlegger å reise dit.

Foto: JEAN-PHILIPPE ARLES / Reuters

1000 medlemmer i dommedagskult arrestert

I Kina har troen på dommedag fått det til å renne over for myndighetene. Politiet arresterte torsdag medlemmer av en dommedagskult for å ha spredd rykter om at verden kommer til å ende i morgen. Nesten 1000 medlemmer i den kristne gruppen «Almighty God» sitter nå bak lås og slå.

Sekten forutser at mørket vil falle over verden i tre dager fra og med fredag. De skal også ha oppfordret sine medlemmer om å styrte kommunismen. Arrestasjonene har funnet sted i provinsene Qinghai og Guizhou.

Sekten ble dannet for cirka 20 år siden og de er sikre på at verden går under 21. desember – samme dag som «den lange tellingen» slutter i mayakalenderen. Troen på den fiktive mayaspådommen er utbredt i Kina, ifølge BBC.

Bygget overlevelseskammer

Dommedag

Nederlandske Duch Pieter van der Meer i sin norske livbåt. Den fungerer som et overlevelseskammer. 21. desember skal han og 35 familiemedlemmer søke tilflukt i her.

Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / Afp

Den kinesiske bonden, Liu Qiyuan, som bor i Hebei-provinsen har bygget sju «overlevelseskammere» – med plass til minst 14 mennesker i hver. Bunkersen er bygget av fiberglass, den flyter på vann og tåler kraftige stormer.

– Hvis det virkelig kommer en apokalypse kan jeg si at jeg har bidratt til å redde menneskeheten, sier Qiyuan.

Også nederlandske Pieter Frank van der Meer er klar for å ta imot 21. desember med åpne armer. Han gjort en norsk livbåt om til en ark, der han og familien skal søke tilflukt fredag.

Båten står i hagen hans i Kootwijkerbroek i Nederland klar til bruk. Van der Meer er overbevist om at det ser ille ut for Nederland - han tror en tsunami vil skylle over landet.

– Dommedag kan også komme om ti år, men hvis verden går under i morgen må vi være tålmodige og vente. Det som kommer, vil være vakkert, sier han.

Leier ut «overlevelseskammer» i Russland

I Russland kan man leie en gammel, ekte bunkers fra krigen til å tilbringe den antatte dommedag, 21. desember 2012. Lokalene er omgjort til festlokale.

Leier bunkers til dommedag

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt