NRK Meny
Normal

Frykter drapsmenn aldri blir tatt

Politiet i Pakistan jakter fortsatt på to antatte gjerningsmenn som er på rømmen i trippeldrap-saken. En av de rammede familiene er redd de skyldige aldri blir tatt.

Politistasjonen Sadar Gujrat

POLITIET JAKTER: Pakistansk politi jakter på to personer de mener drepte tre personer. En av de mistenkte skal være en norskpakistaner som bor i Østfold.

Foto: Nokhais Sahi

Anmeldelse trippeldrap i Pakistan

ANMELDELSEN: NRK har fått innsyn i anmeldelse som er levert til politiet i Gujrat i Pakistan.

Pakistansk politi jakter to personer, deriblant en norskpakistaner, som de mener har stått bak et trippeldrap i Gujrat 18. mai. Politiet har tidligere uttalt at de frykter at de skal rømme landet.

Så langt er én mann pågrepet i Pakistan i forbindelse med drapene. NRK har snakket med familien til en av de norske jentene som har mistet mannen sin. De har liten tiltro til at det lokale politiet vil få tak i de antatte gjerningsmennene. Men pakistansk politi mener de er nær en pågripelse.

Saif Ullah Virk politistasjonssjef i Gujrat

VIL PÅGRIPE: Politistasjonssjef Saif Ullah Virk i Gujrat tror på snarlig pågripelse av de antatte gjerningsmennene.

– En anmeldelse er levert og vi har identifisert gjerningsmennene. Vi er på jakt etter dem og prøver å få til arrestasjoner og tror at vi vil klare det i løpet av et par dager, sier Saif Ullah Virk, politistasjonssjef i Gujrat til NRK.

Anmeldte foreldrene

Det var tirsdag at NRK kunne avsløre at tre personer i Norge var siktet for medvirkning til overlagt drap på tre personer i Gujrat i Pakistan. To av dem, et norsk-pakistansk ektepar, ble varetektsfengslet. Deres 29-år gamle sønn, som også er siktet i saken, ble løslatt. Politiet anket denne kjennelsen og han er derfor fortsatt varetektsfengslet inntil ankesaken i Borgating lagmannsrett er avgjort.

Det var en av ekteparets døtre som anmeldte saken til politiet i Norge.

Les også: Siktet for drap i Pakistan

Les også: To ukers varetekt for trippeldrap-siktede

Les også: Pakistansk politi jakter på norskpakistaner etter trippeldrap

Les også: – Trippeldrapet var bestilt

Familie og venner av den norske kvinna som mista mannen sin i trippeldrapet i Pakistan, har liten tiltro til at politiet i pakistan vil finne mennene som er mistenkt for å stå bak selve drapet.

Har liten tro på at politiet vil finne drapsmennene

Bakgrunnen for ugjerningen skal ha vært en familiefeide om eiendom og et ekteskap noen av familiemedlemmene ønsket opphørt. Uoverensstemmelsen endte med at to menn skal ha blitt skutt og drep i et hus. En tredje person skal også ha blitt kidnappet og torturert til døde, men det er uklart nøyaktig når dette skjedde. De tre drepte er to brødre og deres far.

Gravplass i Gujrat

GRAVPLASS: De tre drepte i Pakistan ligger trolig på gravplassen i Gujrat.

De to angivelige gjerningsmennene skal være i slekt med de drepte, i tillegg til de tre som er siktet i saken i Norge. Onsdag kunne NRK avsløre en av de to antatte gjerningspersonene er en norskpakistaner bosatt i Østfold. Begge to som er på rømmen er etterlyst av pakistansk politi.

– Vi ser at det er brukt to forskjellige våpen i forbindelse med drapet i boligen til vedkommende, og derfor tror vi at det ikke bare er snakk om bare én gjerningsperson, sa politietterforsker Arshad Ahmed ved politistasjonen i Gujrat til NRK onsdag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt