NRK Meny
Normal

Første livstegn på nesten to år fra kidnappet svensk journalist

Al Qaidas nordafrikanske gren AQIM, har sluppet en video som viser den bortførte journalisten Johan Gustafsson. Det er første livstegn fra svensken på nesten to år.

Johan gustafsson og Stephen McGowan

Johan Gustafsson og Stephen McGowan ble kidnappet i 2011. I Den seneste videoen virker begge å være uskadd.

Foto: Youtube

Det er den svenske avisen Aftonbladet som melder dette, og som omtaler innholdet i videoen.

Gustafsson ble tatt til fange av terrorgruppen i Timbuktu i Mali i november 2011. Det har ikke kommet livstegn fra ham siden en video ble sluppet i september 2013.

I den nyeste videoen ser man at den svenske journalisten har langt skjegg og kort hår, og ser ut til å ha det fysisk bra.

Han vises sammen med sin medfange, sørafrikanske Stephen McGowan. Sammen sitter de på et tøystykke i skyggen under et tre sammen med en maskert fangevokter. Rundt dem ser man flere bevæpnede menn, ifølge den svenske avisen.

– Vi er i verdens største fengsel, Sahara, sier den maskerte mannen i videoen.

– Frankrike og Mali gjør det av en eller annen grunn vanskelig for både oss og dere, sier den fangevokteren videre til de to fangene.

Han viser så et nyhetsinnslag som omtaler frigivningen av den franske journalisten Serge Lazarevic. Gustafsson og Lazarevic ble bortført med ett døgns mellomrom, men franskmannen ble sluppet fri i fjor. Ifølge den maskerte mannen ble syv Al Qaida-medlemmer sluppet fri i bytte mot Lazarevic.

– Jeg håper dere ikke glemmer meg

Gustafsson ber i videoen om at den svenske regjeringen gjør hva de kan for ham, og at de fortsetter å støtte hans familie.

– Tanken på alt dere må ha gått gjennom knuser mitt hjerte, sier Gustafsson.

Han oppfordrer sine søstre om å gå videre med sine liv, og fortsette å reise og utdanne seg.

– Jeg håper dere ikke glemmer meg. Jeg vet ikke hvordan dette slutter, men vi har hatt en fantastisk tid sammen, sier han.

Hverken politiet i Sverige eller det svenske utenriksdepartementet vil kommentere saken overfor Aftonbladet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt