NRK Meny
Normal

Bortførte journalister skal være drept i Mali

De to franske journalistene som lørdag ble bortført i Mali, er funnet drept opplyser franske myndigheter.

FRANCE-MALI-KIDNAPPING-MEDIA-COMBO

Ghsilaine Dupont (til venstre) og Claude Verlon ble kidnappet og drept i Nord-Mali i dag. De var i byen for å gjøre et intervju med en opprørsleder, og har tidligere vært i byen for å dekke presidentvalget i Mali i juli.

Foto: Afp

Journalistene Ghislaine Dupont og Claude Verlon var på oppdrag i Kidal-regionen, nord i Mali, da de ble kidnappet.

De to jobbet for den franske radiostasjonen RFI, og hadde akkurat intervjuet et medlem av en opprørsgruppe. Franske myndigheter bekrefter nå at de to er funnet drept. RFI har bekreftet at de to ble kidnappet, og at de ikke har hørt fra dem siden.

Urolig region

De to journalistene ble bortført av fire væpnede menn, opplyser den lokale guvernøren, Adama Kamissoko.

Kidal er det mest ustabile området i Mali etter at borgerkrigen som herjet landet var over. Det bor rundt 70.000 mennesker i regionen, og de fleste er i all hovedsak tilhørende folkegruppen tuaregene.

Tidligere denne uken ble fire franskmenn sluppet fri etter å ha vært gisler i fire år. De fire ble kidnappet nord i Niger, ved en urangruve de jobbet ved, og har blitt holdt fanget i ørkenområdene mellom Niger og Mali.

Islamistgrupper herjer området

I Frankrike har flere stilt spørsmål ved om de fire gislene ble sluppet fri mot penger, noe franske myndigheter benekter. Å betale for å slippe fri gisler er omstridt, da dette kan øke faren for andre potensielle gisler av samme nasjonalitet.

Det var den Al Qaida-relaterte gruppa AQIM som kidnappet de fire frigitte gislene. Det er foreløpig uvisst hvem som skal ha kidnappet og drept de to journalistene.

AQIM og grupperinger dannet av menn fra tuaregfolket har herjet Nord-Mali de siste årene, og var blant annet myndighetene sine hovedmotstandere under borgerkrigen i 2012.

Kidnappinger av vestlige, og særlig franskmenn, er noe av det islamistgrupperingene i Sahel-området er kjent for.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt