NRK Meny
Normal

FN bekrefter: Minst 32 barn drept i Syria

FN-observatører har talt 92 døde, over 32 av dem barn, i den syriske byen Houla.

Døde mennesker i Syria

Noen av de minst 90 menneskene som opprørerne sier at syriske sikkerhetsstyrker har drepte Houla ligger innsvøpet på et gulv i byen.

Foto: Handout / Reuters

Robert Mood

Generalmajor Robert Mood på pressekonferansen i Damaskus lørdag der han fortalte at minst 32 av de drepte var barn under ti år.

Foto: LOUAI BESHARA / Afp

Det opplyser den norske lederen for observatørene, Robert Mood.

– I morges reiste militære og sivile observatører fra FN til Houla og talte opp minst 32 døde barn og over 60 døde voksne, sa generalmajor Mood.

Han kaller hendelsene i Houla for en brutal tragedie. Mood advarer videre om at volden i Syria kan føre til full borgerkrig.

– De som bruker vold for å fremme sin sak, vil skape mer ustabilitet, mer usikkerhet og kan føre landet inn i borgerkrig, advarer han.

Massakren i Houla (se kart nederst i saken), ikke langt fra Homs, skjedde fredag kveld da sikkerhetsstyrkene skjøt med granater mot byen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Flere barn ble drept i byen Houla i Syria

Bildet er et stillbilde fra en YouTube-video angivelig viser likene av syriske barn som ble drept i et dødelig angrep i Houla i den sentrale provinsen Homs, i regi av regjeringsstyrkene.

Foto: - / Afp

Truer med å forkaste fredsplanen

Etter massakren har opprørerne truet med å forkaste fredsplanen til tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan.

– Vi kunngjør at dersom ikke FNs sikkerhetsråd umiddelbart gjør noe for å beskytte sivile, så kommer Annans plan til å gå til helvete, sa Den frie syriske hæren (FS) i en uttalelse fra FSA lørdag.

Kofi Annan er spesialutsending for FN og Den arabiske liga i Syria.

I henhold til hans fredsplan for det krigsherjede landet forplikter partene seg til dialog om en overgang til et demokratisk styre.

Se oversikt over planen nederst i artikkelen.

Vil ha saken inn for sikkerhetsrådet

Storbritannias utenriksminister, William Hague, sa lørdag kveld at landet er i samtaler med sine allierte om situasjonen i Syria.

– Vi kommer til å kalle inn til et hastemøte i FNs sikkerhetsråd en av de nærrmeste dagene, sa Hague i en uttalelse etter at Robert Mood hadde bekreftet at det hadde skjedd en massakre i Houla.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt