Hopp til innhold

Ber FN om hjelp etter ny massakre

Opposisjonen i Syria ber FNs sikkerhetsråd om krisehjelp etter fredagens massakre i byen Houla.

Demonstrasjoner i Binnish, Idlib-provinsen i Syria etter flere massakre

Det har vært flere demonstrasjoner i byen Binnish i den nordvestlige provinsen Idlib etter flere massakre på fredag.

Foto: NTB Scanpix / AFP

Syrias nasjonale råd ber FNs sikkerhetsråd samle til krisemøte for å vurdere situasjonen og avgjøre FNs ansvar i lys av nye massedrap i Syria.

«FNs observatører er på vei til Houla akkurat nå», skriver Kofi Annans talsmann Ahmad Fawzi til nyhetsbyrået AP i en e-post som ble sendt på lørdag.

FNs observatører har som oppgave å overvåke våpenhvilen som trådte i kraft 12. april. Aktivister hevder derimot at våpenhvilen er mislykket og at drepingen har økt.

– 25 barn drept i granatangrep

Minst 90 personer, deriblant 25 barn, skal være drept i granatangrep og skytemassakrer i den syriske byen.

Tallet på antall drepte i Houla varierer sterkt.

Eksilgruppen «Syrisk observatorium» for menneskerettigheter mener at tallet er minst 50, mens Syrias nasjonale råd sier over 110 personer har blitt drept av styrker som støtter president Bashar al-Assad.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Flere barn ble drept i byen Houla i Syria

Bildet er et stillbilde fra en YouTube-video angivelig viser likene av syriske barn som ble drept i et dødelig angrep i Houla i den sentrale provinsen Homs, i regi av regjeringsstyrkene.

Foto: - / Afp

– Målrettede angrep

Ifølge syriske aktivister har mer enn 12.600 mennesker mistet livet i konflikten, mens FN mener at rundt 10.000 er drept.

Ifølge FN-observatørene som er i landet, tar syriske myndigheter i mindre grad i bruk tunge våpen. I stedet er målrettede angrep og massearrestasjoner blitt strategien, sier FN-observatørene.

SISTE NYTT

Siste nytt