Flere bombetrusler mot fly

Både i Sør-Amerika og i Europa har fly måttet nødlande etter bombetrusler.

CHILE-AVIATION/SECURITY

Politi med hunder patruljerer på Jorge Chavez-flyplassen i Callao i Peru etter at det ble ringt inn falske bombetrusler til chilenske luftfartsmyndigheter. Flere fly i Latin-Amerika måtte gjennomsøkes av politi etter truslene.

Foto: MARIANA BAZO / Reuters

Chilenske luftfartsmyndigheter beordret ni fly på bakken etter at det ble ringt inn en anonym bombetrussel, skriver Reuters.

Lederen for Chiles luftfartsmyndigheter Victor Villalobos Collao sier det ble ringt inn bombetrusler mot til sammen elleve fly, men enkelte av dem gjaldt flyvninger som ikke eksisterte.

Alle de ni flyene som enten måtte nødlande, eller ble holdt igjen, ble gjennomsøkt av politi ved flyplassene, uten at det ble funnet eksplosiver.

Fant lapp på toalett

Et rutefly med 273 passasjerer om bord måtte nødlande på Kreta etter en angivelig bombetrussel.

Det tyske Condor Airlines-flyet kom fra den egyptiske byen Hurghada og var på vei til Düsseldorf torsdag.

Under flygingen skal en av passasjerene ha funnet en bombetrussel skrevet på en lapp, som var lagt igjen på et av toalettene. Piloten valgte å nødlande, og flyet ble eskortert av jagerfly til Kreta, melder den greske nyhetskanalen Protothema.

Omstendighetene rundt trusselen er ukjent, men flyselskapets talsperson sier de er i kontakt med lokale myndigheter.

Passasjerene må tilbringe natten på hotell før de får fly videre.

Dømt for bombetrussel

Samme dag som disse falske bombetruslene skapte problemer i luftfarten, ble en mann dømt for en falsk bombetrussel mot et Norwegian-fly.

I mai ringte en franskmann inn en bombetrussel mot et fly som skulle fra London til Los Angeles i USA. Mannen hadde billett til flyet, men var forsinket, og kom ikke til å rekke avgangen.

Mannen ble dømt til ti måneder i fengsel, i tillegg til en bot på 140 britiske pund, skriver The Independent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt