Fem drept i sammenstøt i Ukraina

Minst fem personer ble fredag morgen drept i sammenstøt mellom væpnede prorussiske separatister og ukrainske militssoldater øst i Ukraina. Samtidig sier Russland at styrkene i grenseområdene mot Ukraina skal forsvinne i løpet av få dager.

Laster kart, vennligst vent...

Karlivka ved Donetsk i Ukraina.

En fotograf fra nyhetsbyrået AFP sier at han så fem lik i nærheten av byen Karlivka, nordvest for Donetsk.

Fire av de drept virket å være opprørere, ifølge fotografen, mens den femte kan ha vært fra en styrke frivillige tilknyttet det ukrainske militæret.

Ifølge Semen Sementsjenko, en av lederne av den pro-ukrainske militsgruppa som kaller seg Donbassregionens bataljon, brukte separatistene automatvåpen, snikskyttere og granatkastere da de angrep kolonnen.

Det er bare to dager før presidentvalget i Ukraina, som de prorussiske separatistene motarbeider. Separatistene har proklamert en såkalt folkerepublikk i Donetsk.

Også i går var det uro, da minst 17 ukrainske soldater ble drept i et væpnet angrep fra pro-russiske opprørere.

(Saken fortsetter under bildet)

Pro-russisk separatist fra "Øst-bataljonen" ved en veikontrollpost ved Donetsk øst i Ukraina

Pro-russisk separatist fra 'Øst-bataljonen' ved en veikontrollpost ved Donetsk øst i Ukraina.

Foto: Alexander KHUDOTEPLY / Afp

Russisk tilbaketrekning

Russland har over lengre tid hatt store styrker ved den ukrainske grensen, tett opp mot regioner hvor pro-russiske separatistbevegelser har vært i aktivitet.

NATO har anslått at det er 40.000 russiske styrker i grenseområdene

Vestlige land har krevd at styrkene må trekkes tilbake. Selv om Russland har lovet at dette skal skje, var det først i går at NATO sa at de så tegn til tilbaketrekning.

Fredag sier den russiske viseforsvarsministeren, Anatolij Antonov, at alle styrkene skal trekkes tilbake i løpet av noen få dager.

– 100 prosent. Vi vil ikke la noen styrker være igjen, sier Antonov ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Tilbaketrekningen har blitt kunngjort for å skape gunstige forhold rundt det kommende presidentvalget i Ukraina, sa Russlands president Vladimir Putin til russiske nyhetsbyråer onsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt