Fem drept etter skyting på flyplass i USA

Fem personer er drept etter at en person skal ha avfyrt flere skudd ved bagasjebåndet på terminal to på Fort Lauderdale internasjonale flyplass.

Ifølge Sky News skal ni personer ha blitt skadd da skudd ble løsnet på den internasjonale flyplassen Fr. Lauderdale i Florida. En person skal være død. Ifølge Daily News skal skytteren være pågrepet, men dette er ikke bekreftet.

Det bekrefter Politiet i Broward County på Twitter. I tillegg ble åtte personer skadd og fraktet til sykehus i nærheten.

– Jeg gikk ut av flyet og så folk som løp og skrek, sier øyenvitne Gene Messina til CNN.

Borgermesteren i Broward, Barbara Sharief forteller til kanalen at skytteren opererte alene.

«Hørte» stemmer

Den antatte gjerningsmannen skal ha sagt at han hørte stemmer som ba ham bli med i IS, ifølge CNN. Mannen skal selv ha oppsøkt FBI i Anchorage i Alaska og fortalt om stemmene han hørte.

Broren til den antatte skytteren sier den mistenkte fikk psykiatrisk behandling mens han bodde i Alaska. Kjæresten skal ha ringt familien for et par måneder siden og gjordt dem oppmerksom på situasjonen.

Var alene

– Vi har ikke noe bevis på at han hadde hjelp. Han er i varetekt og vi etterforsker nå motivet for skytingen, sier Sharief.

På en pressekonferanse så sier politiet at de ikke kan slå fast at dette var et terrorangrep. Politiet sa at mannen tok våpenet ut av en innsjekket bag, ladet den på do, før han begynte å skyte inn i en folkemengde, der han drepte fem mennesker.

– Han var en passasjer på et canadisk fly og hadde sjekket inn et våpen, sier sheriff Scott Israel.

Mannen ble ikke skadet. Politiet hadde ikke avfyrt mot mannen. Han er nå i varetekt.

Politiet i Broward meldte i 20.50-tiden norsk tid, om ubekreftede meldinger om at flere skudd skulle vært avfyrt på flyplassen, men politiet sa på en pressekonferanse i 21.30-tiden at dette ikke stemmer. Det skal ikke være noe som tyder på at det har vært avfyrt flere skudd, men politiet finkjemmer nå flyplassen.

– Jeg er på Ft. Lauderdale flyplassen. Skudd har blitt avfyrt. Alle løper, tvitret tidligere pressesekretær i Det hvite hus, Ari Fleischer rett etter at skyting startet.

FRAKTES TIL SYKEHUS: En av de skutte fraktes til et sykehus i nærheten.

Foto: Taimy Alvarez / AP

Flyplassen selv melder på Twitter at all flytrafikk er midlertidig innstilt.

Flyselskapet Norwegian har to fly på vei til Fort Lauderdale, et fra Paris og et fra London. Begge flyene er i luften og skal lande om 6-7 timer.

– Vi avventer situasjonen og følger med, melder pressetelefonen hos Norwegian

.Foreløpig følges planen om landing der.

Guvernøren i Florida, Rick Scott bliri informert av politiet om hva som har skjedd.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt